Yeni Renault Arkana: 2021’de Avrupa Sokaklarında Olacak

0
4371
yeni-renault-arkana
yeni-renault-arkana

Yeni Renault Arkana akıcılık, zarafet ve sağlamlığı birleştiriyor. Daha önce premium marka araçlar için ayrılmış bir tasarımla Avrupa’daki SUV pazarının geleneksel kodlarına meydan okuyor. Genel bir üretici için bu bir ilk! Renault‘nun kompakt ürün gamını (Mégane, Kadjar ve Scénic) tamamlayan bu yeni ürün, dünya çapında hızla büyüyen SUV pazarının yeni oyuncusu olacak.

Yeni Renault Arkana Aileleri Hedefliyor

renault-megane
renault-megane

Yeni Renault Arkana’nın iç mekanı da hem ferahlık hem de yük hacmi açısından aileleri hedefliyor. Araç iki ekranı sayesinde kategorisindeki en büyük ekranlardan birine ve kalite ile konforu ön plana çıkaran yüksek teknolojili bir sürücü kabinine sahip.

Renault Arkana, E-TECH Hybrid 140 hp ve 1.3 TCe 140 ve TCe 160 12V mikro hibrit motorlarla kendi segmentinde yeni bir hibrit teklifle donatıldı. Clio, Captur ve Megane’yi halihazırda donatan E-TECH Hybrid teknolojisi, 150’den fazla patente konu olan ve Grubun elektrikli araçlar ve F1’deki deneyimine dayanan bir Renault yeniliğidir. Renault Arkana, 2021’in ilk yarısında Avrupa’da piyasaya sürülecek.

Özel Bir Konsept ve Çarpıcı Tasarım: Yeni Renault Arkana

renault-aile
renault-aile

Renault Arkana, Renault serisine yepyeni bir eklenti getiriyor: Coupé tarzı bir SUV. Dış tasarım, R.S.’de zarafet ve sağlamlığı daha da fazla karakterle birleştiriyor.

SUV ve Coupe’nin ideal kombinasyonu

Yeni Arkana, özel bir hibrit görünüme sahiptir. Belirgin yerden yüksekliği (190 mm), yükseltilmiş ve güçlü bir kemer çizgisi ve geniş omuzları ile Arkana, SUV dünyasına mükemmel bir şekilde uyuyor. Ön ve arka koruma levhaları ve tekerlek yuvası korumaları SUV görünümünü geliştirirken, daldırmalı tavan çizgisi ve pencere çizgisi, arka camlara kadar uzanan çevik ve ince kavisli bir tasarım oluşturuyor. Aynı zamanda coupé stilininin özellikleri yakalayan bir tasarım olan otomobilin dinamik görünümü de dikkat çekiyor.

Ön Cephe

renault-arkana-2021
renault-arkana-2021

Ortada gururla oturan büyük bir Renault logosuna sahip ön ızgara, Yeni Arkana’ya bir zarafet ve incelik dokunuşu veren parlak krom işçiliği ve süslemelerle çevrilidir. Aşağıda, çok etkileyici ön tampon dinamik tasarımı daha da öne çıkarıyor.

Tümleşik hibrit sistemler

Yeni Arkana, segmentinde benzersiz olan bir çoklu hibrit ürün yelpazesiyle gelecek: E-TECH Hybrid 140 hp motor ve 12V mikro hibrit sistemli TCe 140 ve TCe 160 motorlar var.

İddialı Bagaj Kapasitesi

yeni-renault-arkana-bagaj
yeni-renault-arkana-bagaj

Yeni Renault Arkana, 513 litrelik bir bagajla cömert bir yükleme kapasitesine sahip (E-TECH Hibrit versiyonu için 438 litre). Ayrıca, yükleme kapasitesini artırmak için tabana veya daha ağır bagajları yerleştirmek için üst kısma yerleştirilebilen yükseltilmiş bir zemine sahiptir. Bu konfigürasyonda, düz bir zemin elde etmek için yolcu koltuğu da katlanabilir. Bu özellik Renault Morphoz konseptine benziyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here