MINI Roadster , MINI Coupe’nin bir üstü açık versiyonudur. Sınıfının başında hüküm sürmekte olan Mazda MX-5’e meydan okumak için yeterli stil, dinamik ve yetenek sunmak üzere tasarlanmıştır. Arka koltukları iptal edildi. Böylece Roadster, MINI Cabrio’dan daha büyük bir bagaja sahiptir. Meraklıları, son derece hızlı olan hızlı John Cooper Works versiyonunu da tercih edebilir.

MINI Roadster Teknik Özellikleri

mını roadster

Motor seçeneklerinde bir dizel motor ve üç farklı benzinli motor var. Başlangıçta 120bhp Cooper, ardından gerçekten çok hızlı hissettiren ve 0-100kmh süresini sadece yedi saniyede tamamlayan turboşarjlı 182bhp Cooper S var. Meraklıları 208bhp JCW’yi seçebilirken, ekonomi peşindekiler 141bhp Cooper S dizeli tercih edebilir. Her motor canlı performans sağlar. Ancak JCW, direksiyondan gelen çok sayıda geri bildirim ve çok sert bir sürüş ile rahatsız hissettirebilir. Açılır tavan, tavan kapatıldığında bile içeride oldukça gürültülüdür. Buna ek olarak engebeli yollarda mekanizmadan gıcırtılar ve tıkırtılar duyulabilir.

mını roadster

Roadster, bir MINI’den farklı olarak kusursuzdur. Yuvarlak krom çerçeveli farlar, kısa kaput ve alçak duruşun tümü ailenin DNA’sının bir parçasıdır. Ancak ön cam Cabrio’ya göre Roadster’da daha dik bir şekilde eğilerek ona daha agresif bir görünüm kazandırır. Her Roadster standart olarak alaşımlı jantlar alır. İç tasarım, orta konsolda büyük bir hız göstergesi, retro düğmeleri ile diğer MINI’lerle aynıdır.

Bagaj Alanı Oldukça Büyüktür

mını roadster

Arka koltuklar kaldırıldığı için bagaj oldukça makuldür. Ayrıca 240 litre ile çoğu rakibinden daha büyüktür. Standart MINI hatchback’teki yükleme alanından neredeyse 60 litre daha büyüktür. Kumaş tavan, 10 saniyeden daha kısa bir sürede koltuk başlıklarının arkasına düzgün bir şekilde katlanır. Ağırlıktan tasarruf etmek için tonneau kapağı olmadan çalışır. Bazı üstü açılır arabaların aksine, tavanı kaldırmadan önce elle açmanız gerekir. İsteğe bağlı bir kayak bölmesi mevcuttur. Ancak gerçekten kayağa gitmeyi planlamadığınız sürece paraya değmeyecektir.

MINI’ler, sahipler tarafından bildirilen neredeyse hiçbir sorunla çok güvenilir olma eğilimindedir. Roadster, serinin geri kalanıyla aynı parçaları ve motorları kullandığından, herhangi kötü sürpriz olması olası değildir. Krom rulo kasnaklar standarttır. Bu sayede Bir çarpışma sırasında otomobilin ters dönmesi durumunda önemli koruma sağlar. MINI henüz güvenlik kuruluşu Euro NCAP tarafından test edilmemiş olsa da, maksimum beş yıldız derecesine sahip olmasını bekleriz. Buna ek olarak çekiş kontrolü, ABS ve emniyet kemeri ön gerdiricileri her modele standart olarak takılmıştır.

İKİNCİ EL MİNİ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here