Bugünkü konumuz, başlıktan da anlaşılacağı gibi “değeri bilinmeyen İtalyan arabaları” konusudur. İtalyan otomobilleri, birçok araba sever tarafından hoş karşılanmamaktadır. Bunun sebeplerinden en önemli olanı İtalyanların mekanik anlamda sorunlu ürünlere sahip olmasıdır. Fakat bugünkü listemizdeki arabalar, İtalyan markalarının en iyi araçlarıdır. Ayrıca İtalyan otomobil üreticileri tüm zamanların en hızlı ve muhteşem arabalarından bazılarını üretmeyi başardılar.

Alfa Romeo Spider (2006-10)

Maserati alamıyorsanız Alfa Romeo alın sözünden yola çıkarak, listemizdeki en iyi arabalardan biri de Alfa Romeo’nun Spider modelidir. Zamanının ve günümüzün en iyi tasarım araçlarından biridir. Fakat bu otomobilin değeri bir türlü bilinmemiştir. Satış verilerine baktığımız zaman toplamda 12.488 adet sattığını görmekteyiz. Maserati’nin birçok özelliğini veya biraz daha düşük kalitedeki parçalarına sahip olan Alfa Rome Spider, otomobil dünyasına tutunamayan kaliteli otomobillerden biridir.

İkinci El Alfa Rome Spider İlanları

Maserati Indy 4900 (1973-75)Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları

Maserati, Citroen’in çatısı altında fotoğraflarda gördüğünüz Indy 4900 modelini üretmiştir. Ayrıca 1973 yılında piyasaya sürülen Indy 4900 modeli 4,9 litrelik V8’e sahiptir. İngiliz otomobil üreticisi Maserati’nin en az satış rakamlarına sahip olan modelidir. İngiliz otomobil üreticisi, Indy için büyük çalışmalar ve teknolojiler geliştirmiştir. Fakat bu otomobil modeli, satışa sunulduğu döneminin insanlarının ihtiyacını karşılamaya yetersizdir. Böylece İngiliz otomobil sadece 300 adet Indy 4900 satabilmiştir.

İkinci El Maserati İlanları

Lamborghini LM002 (1986-93)Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları

Yukarıda gördüğünüz Lamborgini LM002’nin yaklaşık ağırlığı 3 tondur. Bu ağırlığı sahip olduğu V12 bile zor taşıyabilmektedir. Hummer askeri tabanlı canavarlarını piyasaya sürdüğünde Lamborghini LM002’yi üretmiştir. Böylece Hummer’a rakip olmak istemiştir. Fakat Lamborghini, Amerikan ordusunun dolu dizgin savaş yıllarına girdiği yıllarda istediği satış rakamlarını elde edememiştir. İtalyan otomobil üreticisinin ürettiği LM002, 5,7 litrelik V12’ye sahiptir. Yüksek işletim maliyetleri, zengin insanlara veya ordu görevlerine bile pahalı gelmiştir. Fakat Lamborghini LM002, zamanın ötesindeki özellikleri ve şık tasarımı ile en iyi İtalyan arabalarından biridir.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (2017-21)Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları

“Değeri Bilinmeyen İtalyan Arabaları” listemizin sonuncu modeli Alfa Romeo’nun Stelvio Quadrifoglio’su olmaktadır. Alfa Romeo, İtalyan stiline ve süper otomobil performansına sahip araçlardan olmaktadır. Maalesef ki Alfa Romeo’nun hayal kırıklıkları ile dolu efsaneleri, İtalyan üreticinin peşini bırakmamaktadır. Bu yüzden İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun Stelvio Quadrifoglio modeli, insanları etkileyememektedir. Uzmanlar tarafından performans, pratiklik ve uygun fiyatları (rakiplerine göre) ile büyük bir övgü kazanmaktadır. Fakat markanın satış rakamları her yıl giderek azalmaktadır.

ikinci El Alfa Romeo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here