Infiniti, Nissan’ın lüks araç bölümüdür, tıpkı Lexus’un Toyota için olduğu gibi. G serisinin model yelpazesi sedan, coupe ve cabrio’dan oluşuyor. G Sedan , BMW 3 Serisi , Audi A4 ve Mercedes C-Class gibi Alman rakiplerine alternatif olarak tasarlandı.

Infiniti, kompakt sedan sektörünün birincisi olmayı hedeflediği için, tüm modelleri standart donanımı bile dolu olarak geliyor. Mevcut tek bir model var. Nissan 370Z spor otomobilinde bulunan 3.7 litrelik V6 motordur. Ancak bu, otomobilin önündeki en büyük engeldir: motor verimsizdir. Bu nedenle G37, sınıf liderleriyle rekabet edemiyor.

g 37

Infiniti G sedan , kompakt sedan pazarında sportif bir model olmayı hedefliyordu. Oldukça hızlı tepki veriyor. Ancak sınıfının lideri BMW 3 Serisine ve hatta virajlarda Audi A4 veya Mercedes C-Class’a ayak uyduramıyor. 3.7 litrelik V6, G37’ye 0-100kmh’lik 5.8 saniyede bir hız kazandırıyor.

g 37

Infiniti G37 öncelikle ABD pazarı için tasarlandı. Sıra dışı tasarımı Türkiye yollarında göze çarpıyor. Pürüzsüz bir buruna ve ızgaraya, kıvrımlı bir tavan çizgisine ve kısa bir bagaj kapağına sahiptir. İçeride, lüks kabinde dört kişilik yer var. Ancak gösterge panelinde sert plastikler var ve yapı kalitesi Alman üreticilerin en iyileriyle aynı seviyede değil.

g 37

Dört kapılı G37, gerçekten ortalama olmasına rağmen, içinde dört kişi için uygun bir alana sahip konforlu bir sedandır. Bagaj hacmi daha iyi olabilirdi. Çünkü 450 litrelik kapasite BMW 3 Serisi ve Audi A4’ün 30 litre gerisindeyken dar bagaj açıklığı erişimi zorlaştırıyor.

Nissan, 1989’dan beri Japonya’da Infiniti modelleri üretiyor. G sedan , diğer Nissan modelleriyle mekanik parçaları paylaşıyor. Örneğin motor, uydu navigasyon sistemi ve çok işlevli direksiyon gibi parçalar Nissan 370Z’de de kullanılıyor. Bu nedenle, güvenilirlik konusunda hiçbir endişe olmamalıdır.

İKİNCİ EL INFINITI İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here