1999 yılında piyasaya sürülen ilk nesil Honda Insight, satışa sunulan ilk hibrit otomobillerden biriydi.

İlk Honda Insight, iki kapılı bir coupe olarak piyasaya sürüldü. Ancak şimdi ise ilginç görünümü ve inanılmaz yakıt verimliliği sayesinde modern bir klasik olarak kabul ediliyor.

Günümüzde ise en yeni nesil Honda Insight tamamen farklı, daha kitlesel bir pazar çekiciliği hedefliyor. Insight, artık Toyota Prius’u hedefleyen beş kapılı bir hatchback olarak aramızda.

insight

Pratik ve güvenilir olmasına rağmen, Honda Insight’ın en önemli satış noktası verimliliktir.

Honda Insight, bir elektrik motoru tarafından desteklenen 1.3 litrelik benzinli/elektrikli bir aktarma organı tarafından desteklenmektedir. Benzinli motor 87bhp ve 121Nm tork üretiyor.

Honda Insight’ın performansı yeterlidir ve 0-100 kmh’a 12.5 saniyede ulaşıyor. Ayrıca son hızı ise 192 kmh’dir. Ekonomiyi en üst düzeye çıkarmak için Honda Insight, motorun tepkisini sınırlayan bir Eco düğmesine de sahiptir. Ayrıca elektrik motoru frenleme ve yavaşlama sırasında aküyü yeniden şarj ediyor.

insight

Eski Honda Insight’ın coupe şekli, en yeni versiyonda Prius benzeri bir silüet ile değiştirildi. Ancak araba hala aerodinamik verimlilik adına eski kesik arka kısmı koruyor. Ayrıca Honda Insiht, eko-kimlik bilgilerinin altını çizmek için mavi renkli farlara ve çekici bir ızgaraya da sahiptir.

insight

Honda, Insight’da fütüristik bir iç mekana sahiptir. En sevilen iç mekan parçalarından birisi ise ekonomik bir şekilde sürdüğünüzde yeşile ve kullanmadığınızda koyu maviye dönen parlayan hız göstergesidir. Ayrıca 15 inç alaşım jantlar, klima kontrolü, çok yönlü elektrikli camlar ve MP3 uyumluluğunu standart olarak geliyor. Insight serisi genelinde kit konusunda cömerttir.

Honda Insight, arka koltuklar katlandığında 1.017 litreye kadar genişleyen 408 litrelik bagaja sahip. Ancak, bu alanda geniş Toyota Prius’un gerisinde kalıyor.

Akıllı tasarımın bir sonucu olarak, Honda Insight’taki pil takımı, kabin alanını kaplamıyor. Ayrıca Honda Insightda yeterince rahat ve ön ve arkada bolca diz mesafesi var. Bununla birlikte, sahiplerinin kişisel eşyalarını saklayabilecekleri stereonun altında büyük bir bölme var.

İKİNCİ EL HONDA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here