Opel Ampera, Opelin ürettiği ekonomik ve şık aile otomobilidir.

Ampera, kardeş otomobili olan Volt’un yanında ABD’de de üretildi.

AMPERA

Her Ampera, iki adet yedi inçlik ekran, alaşım jantlar, geri görüş kamerası ve standart olarak takılan bir DAB radyo ile gelir. Ancak en büyük sorunlarından biri fiyatıdır; gerçekten pahalıdır.

Ampera teknik özellikleri

Kardeş arabası Chevy Volt gibi, Ampera da 85 hp 1.4 litre benzinli motor ve 148 hp elektrik motoruyla çalışıyor..

Ampera bir spor araba değildir. Bu nedenle direksiyon iyi geri bildirime sahip değilken ağırlığını virajlarda hissediyorsunuz. Diğer bir dezavantaj, alçak ön ucun şehirdeki hız tümseklerine sürtmenize neden olabilir.

Opel Ampera şıktır ve geleneksel aile arabalarından sıyrılmasına yardımcı olan fütüristik bir his verir. Rakibi BMW i3 de fütürist bir görünüme sahip olsa da.

Opel, i3’e kıyasla alçak ve uzundur. Tüm modellerde aerodinamik 17 inç alaşımlar bulunur ve pencerelerin altındaki parlak siyah kaplama ilginç bir tasarım özelliğidir

AMPERA

Önde, geleneksel kadranlar yerine bir TFT ekran alıyor. Bu, enerji kullanımından hız göstergesine kadar çeşitli bilgileri gösterecek şekilde uyarlanabiliyor. Ayrıca gösterge paneli, akıllı renk kodlu parlak kaplamaya sahiptir. Yükseltilmiş orta konsolda renkli bir ekran ve dokunmaya duyarlı düğmeler bulunur.

Elektrikli park freni, bardak tutucular ve kol dayama yeri için yer açar. Genel olarak, Ampera mantıklı bir şekilde düzenlenmiştir

Ampera, Nissan Leaf gibi elektrikli otomobil rakiplerinden çok daha pratiktir. Benzinli motor, sayesinde herhangi bir yere gitmeden önce tamamen şarj olmasını beklemeniz gerekmediği anlamına gelir.

Geniş cam arka ekran görüşü artırır. Ayrıca ön ve arka park sensörleri ve arka görüş kamerası vardır. Dokunmaya duyarlı orta konsol, kontrol ettiği çok sayıda işlev nedeniyle alışmak biraz zaman alıyor.

Bagaj hacmi

Bagaj aynı zamanda sadece 300 litre hacmiyle hayal kırıklığı yaratıyor. Bu Nissan Leaf’in 330 litresinden daha az ve 446 litrelik bagaja sahip Toyota Prius’tan çok daha az. Bununla birlikte, iki arka koltuk, 1.005 litrelik bir yük alanı oluşturmak için düz bir şekilde katlanır.

Temel şasinin çoğu Astra ile paylaşılıyor.

Otomobilin beş yıldızlı Euro NCAP çarpışma testi derecesine ulaşmasına yardımcı olan sekiz hava yastığı var.

İKİNCİ EL OPEL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here