Chevrolet Volt, bir e-REV’dir. Bu sistem sürücüye bir elektrikli otomobilin tüm avantajlarını hiçbir dezavantaj olmadan vermeyi amaçlar. Ayrıca Volt, yalnızca lityum iyon pillerinin gücünü kullanarak 80 km’ye kadar seyahat edebilir. Ancak bu enerji tükendiğinde, pilleri dolu tutmak için benzinli motoru kullanarak 500 km daha gidebilir. Sadece beş kapılı hatchback olarak ve tek bir donanım seviyesinde satıldı.

volt

Yalnızca elektrik gücü kullanıldığında Volt çok sessizdir. Ön tekerlekleri döndürürken motordan neredeyse hiç ses gelmiyor. Ayrıca anında kullanılabilen 370 Nm tork ile şaşırtıcı bir şekilde tepki veriyor. Otomatik şanzımanı çok yumuşaktır. Viraj alırken pillerin ekstra ağırlığını hissedebilirsiniz. Ancak yol tutuşu mükemmeldir.

volt

Chevy Volt’un stili büyük ölçüde aerodinamiktir. Opel Ampera kadar çarpıcı değildir ama yine de Toyota Prius’tan çok daha yakışıklıdır. Her zevke uygun olmayacak krom alaşım jantlarla donatılmış tek bir versiyonu mevcuttur. Tamamen deri iç kabin standart olarak sunuluyor. Ayrıca kabinin geri kalanı, enerji tüketimi ve hız hakkında önemli bilgileri gösteren bir çift renkli LCD ekran ile satıldı. Tüm ana gösterge kontrolleri, orta konsoldaki beyaz, dokunmaya duyarlı bir panele yerleştirilmiştir.

volt

Bazı elektrikli otomobillerde, piller bagaj hacmini sınırlar. Ancak Volt’un T şeklindeki tasarımı sayesinde, 300 litrelik iyi bir bagajla birlikte gelir. Ayrıca cam arka kapak, daha büyük nesnelerin kolayca yüklenmesine izin verecek kadar geniş açılır. Ayrıca arka koltuklarda yolcular için bolca yer var. Ancak bir buçuk metreden uzunlarsa baş mesafesi biraz dar olacaktır.

Ağırlıktan tasarruf etmek için plastikten ziyade kumaştan yapıldığı için bagaj rafı biraz dayanıksızdır. Ancak kabinin etrafında noktalı çok sayıda bölme var, bu da Volt’u uygun bir aile arabası haline getiriyor.

Volt, çarpışma testlerinde Euro NCAP’ten maksimum beş yıldızlı güvenlik notu alarak çocuk ve yaya koruması dahil tüm alanlarda iyi performans gösterdi.

İKİNCİ EL CHEVROLET İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here