Dizel Yerine Elektrikli Ve HYBRİD ! Avrupa’da Durumlar Değişti.

Dizel motor artık satış rakamlarında görünecek ölçüde yerini Elektikli ve benzinli motorlara bırakıyor.

Özellikle Avrupa’da rakamlar gösteriyor ki, Elektrikli ve Hybrid modellerin satış rakamları Dizel motorları geçiyor.

Dizel Yerine Elektrikli

Avrupa pazarında bakıldığında, ağustos ayı geçtiğimiz yıl aynı döneme göre düşüş eğiliminde iken, elektrikli ve Hybrid modeller bir farklılık gösterdi ve bir ilke imza attı.

Çip krizinin yoğun bir şekilde hissedildiği otomotiv endüstrisi oldukça zor zamanlar geçiriyor. Bu sorunun 2023 yılına kadar uzayacağı ön görülüyor.

Önümüzdeki dönem için belirsizlikler devam ederken özellikle elektrikli araçlara olan ilginin artması güzel bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

1Dizel Yerine Elektrikli Araçlara Talep Artıyor!

Geçtiğimiz yıla oranla, yüzde 61 gibi büyük bir gelişme kaydeden elektrikli ve Hybrid model satışları, dizel motorlu araçların satışından 10.100 adet daha fazla satılmış.

Son dönemde Çin menşeili araçların da Avrupa pazarına giriş yapması ve elbette elektrikli araçlara verilen önem bu konuda önemli.

2Dizel Motor Neden Bitiyor?

Öncelikle içten yanmalı motorların artık çevrecilik konusundaki yetersizlikleri önemli bir detay.

Fosil yakıtların gelecek dönemde biteceği ve tabi ki çevreyi korumak anlamında çevreci sistemlere ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının özellikle desteklenmesi büyük önem arz ediyor.

Bununla beraber, batarya teknolojileri konusunda henüz istenilen seviyeye gelebilmiş değiliz.

Bataryaların geri dönüşümü hakkında yine çevrecilik konusunda soru işaretleri söz konusu.

Şöyle ki, batarya geri dönüşümü konusunda çevre kirliliği olabileceği bu sebeple, emisyon değerlerinden sağlanan avantajın daha düşük seviyelerde kalabileceği yönünde.

Elbette, bir otomobilin kullanım esnasında egzoz gazı çıkartmaması çevrecilik ve emisyon değerleri açısından oldukça önemli.

Aynı zamanda Dizel otomobillerin tercih sebebi, özellikle tork değerleri ve yakıt tüketimi konusunda kendini ön plana çıkartıyordu.

Dizel Yerine Elektrikli

Düşündüğümüz zaman, elektrikli araçlar dizel motorlu araçlardan çok daha performanslı, çok daha sessiz, verimli ve çok daha düşük yakıt tüketiyor. 🙂

Özellikle elektrikli araçlar açısından en önemli detaylardan birisi şarj istasyonlarının pek çok lokasyon da bulunabilmesi.

Bu konuda gelişmeler oldukça bu araçların kullanımı da oldukça yaygınlaşacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

   Dizel Yerine Elektrikli Dizel Yerine Elektrikli

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here