Yeni Dacia Jogger, bir elektrik motoruna sahip olarak gelecek. Ayrıca bu elektrik motoru araca 140 beygir güç sağlayacak.

Dacia Jogger Hakkında

Dacia’nın Jogger modelinin şu anki nesli Avrupa pazarında satışta. Avrupa pazarındaki bu Jogger, yedi koltuklu bir araç ve Avrupa fiyatı uygun.

Normalde eleştirmenler bu aracı dört silindirli bir motora sahip olmadığı için eleştirir dururdu. Ancak yeni Jogger ile bu eleştiriler son bulacak. Çünkü yeni seride araç dört silindirli motora sahip olmakla kalmayacak, üstelik elektrik motoruna da sahip olacak.

Geçen senelerde firma zaten bu modele gelecek yıllarda fazladan motor gücü sağlayacağına dair söz vermişti. Şimdi firma bu sözünü tutuyor ve araca dört silindirli ve çok daha güçlü bir motor ekliyor.

Firma yeni çıkacak Jogger’in ismini ise Dacia Jogger Hybrid 140 olarak duyurdu.

Motor Performansı

Dacia’nın yeni Jogger’ın motorunu Hybrid 140 olarak adlandırıyor. İsminden belli olduğu üzere bu motor araca 140 beygir gücü vaat ediyor. Önceki nesil Jogger, 1 litrelik 3 silindirli bir gaz motoruna sahipti ve bu motora 110 beygir güç sağlıyordu. Bu da yeni nesil hibrit motorun daha güçlü olacağını bizlere gösteriyor.

Firma henüz tüm teknik detayları açıklamadı. Ancak 1.6 litrelik benzinli motorun yanında iki adet elektrik motoru yer alacak. Bu elektrik motorlarına güç verecek batarya ise 230v gücünde olacak.

Aracın şarjı kablo ya da prizler aracılığıyla olmayacak. Bunun yerine aracın elektrik motorlarına şarj rejeneratif fren sistemi ile olacak. Yani araç fren yaptığında bu güç elektrik motorlarını şarj edecek.

Aracın güç aktara sistemi ise gücü ön tekerlere ileten değişken zamanlı şanzıman ile olacak. Aracın maksimum menzil ve hızı ise resmi olarak paylaşılmadı. Ancak sektör kaynakları 0’dan 100 km’ye 10 saniyeden fazla olacağını iddia ediyorlar.

Yeni Dacia Hakkında Diğer Bilgiler

Yeni Dacia Jogger Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. İlk kez bu fuarda firma hibrit versiyonlu aracının yanı sıra bu aracın Mat Edition isimli farklı bir versiyonunu da duyuracak.

Mat Edition versiyonu hakkında fazla detay paylaşılmadı. Ancak bu versiyonun yeni bir renk paletiyle ve Dacia’nın yeni logosuyla geleceğini biliyoruz.

Aracın tüm teknik özellikleri Paris Otomobil Fuarı’nda duyurulacak. 2022 yılının sonunda ise araç için ön siparişler alınmaya başlayacak. Araç 2023 yılının başında piyasada olacak.

Not: Şu an kullandığımız resimler henüz görüntüler paylaşılmadığı için 2021 model Dacia Jogger’a aittir.

Sıfır KM Dacia Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here