Japon tankı olarak bilinen Mitsubishi markası, daha öncelerde tasarımlarıyla oldukça eleştirilirdi. Fakat sağlamlığı ilk üretildiği zamandan bu yana şüphesiz hiç değişmedi. Günümüzde ise yeni bir tasarım inovasyonu yaratan Mitsubishi bu alanda oldukça başarılı işler çıkarmaya devam ediyor.

Bu tasarım harikalarının son örneği ise Mitsubishi XFC konsept olacak. Japon otomobil üreticisi geçtiğimiz günlerde Renault ASX modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu araç “ASX” adı altında tanıtılmış olsa da aslında Renault’un hali hazırda piyasada olan Captur modeline çok benziyordu. Şimdi ise Mitsubishi yalnızca kendi emeğiyle ürettiği XFC konseptini tanıtıyor.

Mitsubishi XFC Konsept Tasarımı

Güneydoğu Asya ülkelerinde satılması beklenen Mitsubishi XFC bu yüzden olacak ki, Vietnam’da tanıtıldı. Yukarıda bahsettiğimiz ASX modelinin tam aksine yalnızca Mitsubishi imzası bulunan bu model oldukça fütüristik gözüküyor.

Ön tarafta bulunan büyük arı kovanı konseptli ızgarası ve iki yanda bulunan olağanüstü tasarımlı farları adeta 2050 yılından fırlamış gibi duruyor. Neredeyse içe gömülmüş 5 adet Led şerit ve üzerinde ise uzun farlar yerleştirilmiş. Aracın sis farları ise arı kovanı tasarımına uygun olarak altıgen şeklinde konumlandırılıyor.

Aracın jantları ise yine oldukça farklı bir tasarımla geliyor. Öyle ki, bu tarz bir jantı daha önce hiç görmedik diyebiliriz. Rüzgâr pervanelerini andıran bu jantlar ayrıca beş boyutlu bir tasarım gibi gözümüze çarpıyor.

İç Tasarım

Mitsubishi XFC

Mitsubishi XFC Konsept modelinin iç tasarımına bakacak olursak, konsept araçlardan alıştığımız üzere çok yalın bir tasarıma sahip. Aracın göğüs kısmında yalnızca hayalet ekran bulunuyor. Fakat bu hayalet ekranın yarısı aynı zamanda multimedya sistemi görevi görüyor. Bunun dışında direksiyon kısmı ise oldukça eski bir tasarımla birlikte geliyor. İç tasarımda kullanıcıları tek üzecek detay bu olsa gerek. Mitsubishi firmasına göre, XFC sınıfının en büyük ve en geniş iç mekanına sahip olacak.

Aracın arka kısmında ise yine altıgen tasarıma sahip iki adet egzoz çıkışı bulunuyor. Buna ek olarak aynı öndeki tasarıma sahip iki adet stop far göze çarpıyor.

Mitsubishi XFC Konsept Fiyatı Ne Olacak? Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Öncelikle aracın fiyatının ve piyasaya ne zaman sürüleceğinin belli olmadığını belirtelim. Teknik özellikler dahi Mitsubishi tarafından hala açıklanmadı. Fakat Mitsubishi XFC Konsept modelinin 2023 Nisan ayı ile Mart 2024 arasında bir tarihte piyasaya sürüleceğine kesin gözle bakılıyor. Öncelikle Vietnam’da satışa sunulacak olan aracın, başarısı ile doğru orantılı olarak Avrupa’da satışa çıkabilmesi pek mümkün gözüküyor.

Sıfır Kilometre Mitsubishi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here