VW Emisyon Skandalında Yeni Gelişme, AB Tazminat Ödemesini İstedi!

Avrupa Birliği (AB), Alman otomotiv devi Volkswagen’den geçtiğimiz dönemde yaşanan emisyon skandalı sebebiyle sadece Almanya’da değil, tüm AB ülkelerinde şirketin araçlarını alan müşterilere yanlış bir yönlendirme yaptığı nedeniyle tazminat ödemesini talep etti.

VW Emisyon

1Avrupa Birliği (AB) Her Müşteriye Ödeme Talep Etti!

AB komisyonundan yapılan açıklamada, 2015 yılında ortaya çıkan emisyon skandalı sebebiyle, Volkswagen’in AB’de üretilen 8,5 milyon aracı gerekli düzeltme işlemlerinin yapılması üzerine geri çağırma kararını hatırlatarak düzeltilen araçların oranının yüzde 80’i bulduğu belirtildi.

Dikkat çeken bir noktada “DİESEL GATE” olarak bilinen bu emisyon değerini düşük gösterme sorunu yaşandıktan sonra geri çağırılıp, gerekli düzeltmelerin yapıldığı araçlar sonrası için bir garantiye sahip olmuyordu.

AB komisyonunu adalet ve tüketici haklarından sorumlu üyesi Didier Reynders’in geçtiğimiz sene VW müşterisi olan tüm AB üyesi vatandaşlarına adil bir tazminat ödenmesi gerektiğini söylemişti.

Yeni bir bildiri de AB’nin Tüketici koruma İşbirliği Ağı (CPC) tarafından yayımlandı.

Bildiride, Volkswagen markasının uyguladığı bu egzoz gazı emisyon değerlerinin manipüle sistemi ile dizel araçlarını pazarlamada AB’nin tüketici koruma yasalarını ihlal ettiğini vurguladı.

Bugüne kadar VW, skandala neden olarak araçlardan alan kişileri ya da satın alım tarihinde Almanya’da yaşayan kişilere tazminat ödemeyi kabul etmişti.

ABD Çevre Koruma Ajansı’ da Eylül 2015 yılında VW modellerinin konuya dahil araçlarının çevreyi normal seviyeni üzerinde bir oranda kirlettiğini duyurmuştu.

VW Emisyon

VW dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracında, konuya neden olan ve testlerde yanıltıcı bir sonuç çıkmasını sağlayan bir yazılım kullandıklarını kabul etmiş ve bununla beraber yüksek cezalar ödeyerek, belki de tarihinin en büyük güven kaybını yaşamıştı.

2VW Emisyon Skandalı “DİESEL GATE”

Dünyanın en çok araç satan markalarının başında gelen VW grup, Audi, Skoda, Porsche, Seat, Bentley, Bugatti, Ducati, Man gibi pek çok dünya tarafından tanınan ve satış rakamları ile dünyanın en çok araç satan markalarının başında geliyordu.

Geçen sene ikinciliğe yerleşen grup birinciliği Toyota markasına bırakmıştı.

Ancak 2015 yılında yaşanan bir gelişme ile marka ciddi anlamda büyük cezalar ödemiş ve büyük bir prestij kaybı yaşamıştı.

Özellikle dizel motorlar üzerinde yapılan bir uygulama ile, araçların emisyon değerlerinin daha düşük gösterilmesi ile milyonlarca araç bu şekilde satılmıştı.

Özellikle AB ve ABD tarafından büyük bir şok ile karşılanan durum.

VW tarafından durumun kabul edilmesi ile netlik kazandı.

Almanya bilindiği üzere otomotiv konusunda dünyanın merkezi olarak kabul ediliyor.

En büyük rekabetini Japon üretici Toyota ile yapan grup, Almanya özelinde pek çok tanınmış otomotiv markasının bulunduğu bir bölgede faaliyet gösteriyor.

VW Emisyon

Bu skandal ile prestij kaybeden marka, geçtiğimiz yıllarda yaptığı ceza ödemeleri ve kaybettiği prestiji tekrar kazanmak adına elektrikli araçların üretimi konusunda da ciddi adımlar atıyor.

İkinci El VW İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here