İnfiniti Q60 modeli üretimine son veriyor. Aracın üretimi 2022 yılının sonuna kadar sürecek. Ancak 2023 yılı son üretim tarihi olacak.

İnfiniti Q60 Neden Artık Üretilmeyecek

İnfiniti sözcüsüne göre aracın üretilmeme nedeni kullanıcıların tercihleri. Buna göre kullanıcılar daha çok Crossover ve SUV’ları tercih ediyor. Bunun yanı sıra elektrikli araçların yaygınlaşmaya başlaması ve firmanın bu alana yönelmesi de diğer bir sebep.

İnfiniti sözcüsü üretimin neden sona ereceğine dair şunları söyledi:

“Lüks otomotiv segmentinin yanı sıra SUV ve Crossover modellere odaklanıyoruz. Bunun yanı sıra yakın zamanda üreteceğimiz elektrikli araca odaklanıyoruz.”

İnfiniti Q60 Modeli

Firma Q60’ı bu yılın sonuna kadar üretmeye devam edecek. 2023 yılı itibariyle de İnfiniti Q60 modelinin üretimine son verecek. Firma 2023’den sonra ise yeni bir Q60 modelini üretmeyeceğini doğruladı.

İnfiniti’nin Gelecek Hedefi ve İnfiniti Q60 Modeli Hakkında

İnfiniti Q60 ilk olarak 2015 yılında Detroit Otomobil fuarında konsept olarak ortaya çıkmıştı. Bundan bir yıl sonra firma aynı fuarda aracın üretim versiyonunu açıklamıştı.

İlk tanıtımı sırasında Q60, dikkat çekici bir dış tasarıma sahipti. Ancak iç kısım dış kısmı kadar dikkat çekmiyordu.

İnfiniti Q60 Modeli

Bu duyuruların ardından araç tam anlamıyla 2017 yılında piyasaya çıktı. 3 litrelik V6 motor çift turboluydu ve iki farklı versiyonu vardı. Bunlardan biri 305 beygir gücü sunarken diğeri 405 beygir gücü sunuyordu.

İsteyen kullanıcılar turbo şarjlı 2 litrelik 212 beygir gücünde opsiyonel bir motoru da tercih edebiliyordu.

Q60’ın tüm versiyonları 7 vitesli ve otomatik şanzımana sahip. Değişiklik göstermekle beraber dört çekişli veya arkadan çekişli farklı versiyonları da  bulunmakta.

İnfiniti 2023 yılında Q60’ın üretimine son verirken Q50 Sedanı üretimde tutmaya devam edecek. Firma bu aracın son durumu hakkında henüz kesin bir şey duyurmadı. Bunun yanı sıra firmanın gelecek planları arasında dört adet SUV ve Crossover modelleri bulunuyor.

Ayrıca firmanın 2025 yılında Sedan görünümlü elektrikli bir aracı da piyasa sürmek gibi planı var.

2. El İnfiniti Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here