Araçtaki Haksız Hasar Kaydı Nasıl Silinir?

0
5355
araç hasar

İkinci el araç alıp satarken en önemli konulardan biri hasar kaydı olmaya başladı. Çünkü aracın hasar kaydı aracın değerini belirleyen durumlardan biridir. Hasar kaydı silme büyük bir sorun olarak görülse de, gerekçeli bir itiraz ile araç üzerindeki hasar kaydı silinebilir. Eğer haksız bir durum varsa aracınızın üzerindeki hasar kaydını nasıl sildirebileceğinizi sizler için açıkladık.

İtiraz ve Hasar Kaydı Silme

Araçların tramer kayıtlarının da kaydolduğu Sigorta Bilgi Merkezi üzerinden hasar kaydı sildirme başvurusu yapılır. Ancak aracınızın hasar kaydında her hangi bir yanlışlık yoksa bu kaydın silinmesi mümkün değildir. Fakat keyfi olmayan sisteme yanlış girilmiş hasar kayıtları itiraz sonucunda sistemden silinir.

Parça Değişimi Olmayan Hasar Kayıtları Silinir Mi?

En çok karşılaşılan konulardan biri de ufak tefek hasarların kayda yansıması. Parça değişimi olmayan hasarlar araç satışında problem yaratabilir ve araca değer kaydı yaratabilir. Kaskonun hasarı karşılaması için oluşan hasar kaydı için başvuru yapılıyor. Fakat bu durum maalesef ki olumlu sonuçlanmıyor. Yalnız boş hasar kaydı altında ciddi anlamda haksız bir sorun varsa hasar kaydı değişir.

Hasar Kaydı İtirazı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sistemi üzerinden hasar bilgi düzeltme ekranına tıkladıktan sonra silinecek hasar kaydının tarihinin seçilir. Ardından dilekçeyi yazarak itiraz gerçekleştirebilirsiniz. Metni hazırlarken gerekçe nedeni açıklayıcı bir şekilde açıklanmalı ve verilen tüm bilgilerin doğru olması gerekir.

Hasar Kaydı Bir Süre Sonra Silinir Mi?

hasar kaydı

Araç sahiplerinin bir çoğunun yanıldığı konuların başında hasar kaydının kendiliğinden silindiğidir. Fakat araç hasar kaydı üzerinden yıllar geçse de Sigorta Bilgi Merkezi sisteminde kayıtlı olarak bulunur. Bu sebeple eğer yanlış bir şekilde hasar kaydı işlenmişse bunun itirazı vakit kaybetmeden yapılmalıdır.

Plaka Değiştiğinde Hasar Kaydı Silinir Mi?

Hasar kayıtları aracın şase numarası üzerine kaydolur. Bu sebeple aracın plakası değiştiğinde hasar kaydının silinmesi mümkün değildir. Yani aracın şase numarası üzerinden hasar kaydı kayıt işlemi yapılır ve sorgulama işlemi yine şase numarası üzerinden yapılabilir. Bu nedenle plaka değiştiğinde hasar kaydının silinmesi mümkün değildir.

Hasar Sorgulama

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here