Bu 1960 Auto Union 1000 S ‘yi incelemek için 60’lı yıllara geri dönelim, Audi yapımı bu zaman makinasını ateşlemenin zamanı geldi. Audi’nin bugün temsil ettiği her şeyin antitezi olan 1000 S, o dönemde “yeni bir tür konfor ve lüks seyahat için tasarlanmış” küçük, iki kapılı bir coupe deluxe.

1960 Auto Union 1000 S Genel Bakış

Bu araçta yuvarlak farlar ve şişkin ön çamurluklar olduğu için kesinlikle bir Volkswagen Beetle havası seziliyor. Aralarında renkli Audi logosuna sahip tek bir çubuk ızgara bulunur. Kabine girerken, kontrast turuncu şeritlere sahip iki renkli koltuk var. İç mekan, günümüz modelleri gibi lüks ve teknolojiyi haykırmazken, dikey göstergeli havalı bir gösterge paneli var. Ayrıca araçta bir analog saat ve bir Motorola transistörlü radyo da görebiliriz.

1960 Auto Union 1000 S Dış Görünüşü
1960 Auto Union 1000 S Dış Görünüşü

Kaputun altında, 1.0 litre yer değiştiren ve 57 hp (43 kW / 58 PS) üreten sıralı üç silindirli bir motor var. 1,991 lbs (903 kg) coupe’nin yaklaşık 135 km / sa hızla zirveye çıkmasını sağlayan dört vitesli bir senkromeç ​​şanzımana bağlı. Senkromeç, vites kutusu içindeki dişlilerin, birbirine geçebilmesi için devirlerini birbirine eşitlemeye yarayan bilezik şeklindeki konik parçadır.

Audi artık dört tekerlekten çekiş quattro ile eşanlamlı olsa da, durum her zaman böyle değildi. Tam tersi, otomobile eşlik eden bir broşürde, önden çekiş sistemi “arabayı virajlarda itmek yerine çekerek, yan lastiklerin ovulmasını ortadan kaldırır ve her türlü hava koşulunda daha iyi yol tutuşunu garanti eder.” şekinde bir ibare de vardı.

 Performans ürünleri
Performans ürünleri

Yeterince ilginç bir şekilde, Auto Union aynı zamanda otomobilin güvenliğini de destekledi. Özellikler bugün komik bir şekilde eski görünse de, model bir “cankurtaran” direksiyon simidi ve “şok emici malzeme” ile yastıklı güneş siperliklerine sahiptir. Güvenliğe odaklanılmasına rağmen, dikkate değer bir eksiklik var. O eksiklik ise şuan ki yasalarla bulunması zorunlu olan emniyet kemerleridir.

1960 Auto Union 1000 S İç Tasarımı
1960 Auto Union 1000 S İç Tasarımı

Bu 1960 model 1000 S için bir fiyat tahminimiz yok. Ancak araç 2021 yılının Ocak ayında Mecum’un Kissimmee müzayedesinde satılmak için hazır olacak.

İkinci El Audi İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here