Ford Mustang Mach-E birkaç hafta önce üretime girdi ve şimdi şirket elektrikli crossover için EPA tarafından onaylanmış aralıkları paylaştı. Neyse ki, orijinal tahminlerin tümü karşılandığı veya aşıldığı için herhangi bir kötü sürpriz yok.

Ford Mustang Mach-E Genel Bakış

Mustang isminin bariz aşırılığını bir kenara bırakırsak Mach-E, agresif bir ön fasya ve tamamen kapalı bir ızgaraya sahip nispeten şık bir crossover. İkincisi, ince LED aydınlatma birimleri ve sportif bir alt tamponla çevrilidir.

Mach-E eğimli bir ön cama, coupe benzeri bir tavan çizgisine ve yumuşak kıvrımlı yüzeylere sahip olduğu için agresif tasarım dili daha da geriye doğru devam ediyor. Model aynı zamanda geniş arka çamurluklara, dinamik bir seraya ve ana akım bir markaya bir sınıf dokunuşu getiren gizli kapı kollarına sahiptir.

Ford Mustang Mach-E Genel Bakış

Maalesef arka kısım o kadar şanslı değil. Estetik için çok az düşünülmüş gibi görünen, Mustang’den ilham alan arka lambalara sahip şişirilmiş bir bagaj kapağına sahip. Bu eleştirileri bir kenara bırakırsak, crossover ayrıca eğimli bir arka cama, bagaj kapağına monte bir spoylere ve siyah bir alt tampona sahip.

Menzil Verileri

Rakamlara sıçrayan arkadan çekişli Mustang Mach-E Standard Range, EPA tarafından tahmin edilen 230 mil (370 km) değerine sahip. Bu, Nissan Leaf Plus’ın en iyisidir, ancak Kia Niro EV’nin 385 km’lik menzilinden biraz daha kısadır.

Ford Mustang Mach-E Genel Bakış

Mustang Mach-E Standard Range’e dört tekerlekten çekiş eklemek, dayanıklılığını EPA tarafından tahmin edilen 211 mil (340 km) seviyesine düşürüyor. Bu, arkadan çekişli varyanttan önemli ölçüde daha az, ancak 210 mil (338 km) olan orijinal tahminden biraz daha iyi.

Daha uzun menziller isteyenler, Mustang Mach-E Extended Range’i tercih edebilir. Crossover, arkadan çekişli EPA tarafından tahmini 483 km (300 mil) ve dört tekerlekten çekiş ile 435 km (270 mil) seyahat edebilir. Her iki rakam da orijinal tahminlerinden farklı değil, ancak Tesla Model Y Dual Motor AWD’nin EPA tarafından tahmin edilen 525 km (326 mil) menziline sahip olduğu için daha da ileri giderek geliştirilebileceğini unutmamak önemlidir.

Tesla Model Y’nin menzil avantajı var ancak Ford bu farklı batarya teknolojileriyle aşmayı planlıyor. Buna yönelik Ford’un bataryalı elektrikli araçlar küresel direktörü, “EPA tarafından yapılan bu doğrulama, Mustang Mach-E açık yola çıkmaya hazırlanırken mükemmel bir zamanda gerçekleşti” dedi. Müşteri teslimatlarının önümüzdeki ay Amerika Birleşik Devletleri’nde başlaması planlanıyor.

Fiyatlandırma teşviklerden önce 42,895 $ ‘dan başlıyor ve Mach-E serisi önümüzdeki yıl merakla beklenen GT varyantı ile genişleyecek. GT modelinin yaklaşık 459 hp (342 kW / 465 PS) ve 250 mil (402 km) menzile sahip olması planlanıyor.

İkinci El Ford İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here