Neredeyse inanılmaz bir şekilde Bugatti, Chiron’un 20 örneğinin tarihe tanıklık etmesini istedi. Fransız çift kanatlı uçağı ile şirketin ilk otomobili olan Tip 13 arasındaki belirli bir yarış sahnesini tasvir etmek için yeni bir üretim kararı aldı. Fransız şirketin en son özel baskısı, Bugatti Chiron Sport “Les Légendes du Ciel ” ortaya çıktı.

“The Legends of the Sky” Anlamıyla Bugatti Chiron Sport

Bugatti markası son zamanlarda kendini meşgul ediyor, muhtemelen Volkswagen’in satış kararlarına yönelik dair birtakım söylentileri bastırmaya çalışıyor. İnanılmaz Bolide’yi gördük, ancak daha da önemlisi, Bugatti Chiron Sport ‘un türevleri olan hattaki yeni ortaya çıkan çizgiye yavaşça tanık olduk.
 "The Legends of the Sky" Anlamıyla Bugatti Chiron Sport 
Eğer kaçırdıysanız, bu cesurca onurlandırılan sınırlı serinin dayandığı Chiron Sport, Pur Sport ve potansiyel olarak tartışmalı Super Sport 300+’ den oluşan bir dizi var.Bugatti için alışılmış olduğu gibi, Chiron Sport, “Les Légendes du Ciel ” yani Fransızcadan “The Legends of the Sky” olarak çeviriliyor. Bu anlamdaki araç 20 üniteli özel bir baskıdan türetiliyor. Bunun nedeni hem uçakları hem de Bugatti’nin kendi yarış modellerini günlük olarak yarışan kara ve gökyüzü temelli araçları üretmektir.

"The Legends of the Sky" Anlamıyla Bugatti Chiron Sport ” Albert Divo, Robert Benoist ve Bartolomeo ‘Meo’ Costantini gibi birçok başarılı Bugatti yarış pilotu, Fransız Hava Kuvvetleri için uçtu. Fransız havacı efsanesi Roland Garros, yolda olduğu kadar hızlı olması için özel olarak bir Bugatti Type 18 kullandı.” diyor Bugatti Başkanı Stephan Winkelmann.

Bu, özel Chiron Sport’un kapı panellerinin, Nieuport 17 çift kanatlı ve Bugatti’nin Tip 13’ü içeren elle çizilmiş bir yarış sahnesi ile süslenmesinin bir nedenidir. Fransız uçağının havadayken hızla galip geleceğini tahmin edebilirsiniz. 15 ps’lik otomobil, tek koltuklu 130 ps’lik 9 silindirli araçla karıştırıldığında ortaya çıktı.


Bu sınırlı sayıdaki Chiron Sport’ta tarihi bir yarışa bahis yapma olasılığından daha fazlası var. Bugatti’nin “Les Légendes du Ciel ” modeli, 1920’lerden kalma uçakların dış cephe boyasını anımsatan mat gri “Gris Serpent ” tonunda boyanırken, iç kısım “Gaucho” deri ile süslenmiştir.Araçta modern dokunuşlar da mevcut. Sadece 2,88 milyon euro fiyatını garanti etmek için çok sayıda alüminyum, karbon fiber ve hatta bazı “yüksek sıcaklığa dayanıklı” Inconel var. Bu fiyat ise mevcut döviz kurlarında neredeyse 3,42 milyon dolara eşdeğer.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here