Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı Cezası 776 TL

1
5726
Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı Cezası 776 TL

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2020 ile itibariyle resmen başladı. 1 Nisan 2021 gününe kadar devam edecek bu zorunlu uygulama akıllara; “Hangi araçları kapsıyor? Kış lastiği takmamanın cezası nedir?” gibi soruları çoktan getirdi bile. Bugün sizlere kış lastiği uygulaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Hangi Araçları Kapsıyor?

Zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl olduğu gibi bu yıl da şehirler arası yük ve yolcu taşıyan araçları kapsıyor. Bugün itibariyle uygulamaya ilişkin sıkı denetimler şehirlerin farklı noktalarında yapılmaya başlandı. Bu denetimler; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından görevlendirilen yetkililer, Emniyet Genel Müdürlüğü Personelleri, Jandarmalar Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı tarafından sınır kapılarında görevlendirilmiş ilgili personeller ve belediyeler tarafından yapılıyor. Ekipler bugün İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı çıkışında tüm otobüsleri durdurarak kumpas adı verilen cihazlarla denetimler gerçekleştirdiler.

Peki denetimler sonucunda gerekli şartları sağlamayan kişilere ne ceza veriliyor?

Kış Lastiği Kullanmama Cezası Ne Kadar?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan araçlar, kış lastiği kullanmamaları halinde 776 TL’lik bir ceza ödemekle yükümlü olacaklar. Ayrıca, bu ceza tutarı 1 Ocak 2021’den, yani yılbaşından, itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak yeni düzenleme ile değiştirilebilecek.

zorunlu kış lastiği uygulaması cezası

Güncel Kış Lastiği Fiyatları

Bu uygulama yalnızca ticari araçlar için bir zorunluluk olsa da özel araçlarda da kullanılması yetkililer tarafından şiddetle tavsiye ediliyor. Düşük hava sıcaklarında ve zeminin ıslak ve çamurlu olduğu koşullarda dahi ekstra yol tutuş sağlayan bu güvenli lastikler, sizleri can ve mal kaybına karşı koruyacaktır.

Kış Lastiği Seçilirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

  • Kış lastiği seçerken öncelikle lastiğin boyutlarına dikkat etmelisiniz. Üreticinin önerdiği boyutlar araç el kitabınızda mutlaka yazar. Eğer bu bilgiye erişiminiz yoksa yetkili servislerden de bilgi alabilirsiniz.
  • 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği bu cennet ülkede kış lastiği seçimleri bölgelere göre değişebilir bu sebepten yaşadığınız yerin iklim koşullarına göre seçim yapmak önemli olacaktır.
  • Ayrıca birçok üründe olduğu gibi kış lastiklerinde de zamanla aşınma söz konusu olabilir. Tercihen son 5 yıl içerisinde üretilmiş lastiklerini seçmeniz tavsiye edilir.

kış lastiği alırken nelere dikkat edilmeli

Normal lastikler ve kış lastikleri arasındaki temel farklılar nelerdir?

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here