Kış Lastiği Kaç Derecede Takılır?

0
3251
Kış Lastiği Kaç Derecede Takılır?

Artık sıcaklıklar soğuduğu ve günler kısaldığı için sürücüler kış lastiklerini düşünmeye başlıyor. Bu, bariz soruyu akla getiriyor: Kış lastiklerini takmak için en iyi zaman ne zaman? Kış Lastiği Kaç Derecede Takılır? Ayrıca doğru isim “Kış lastiğidir.” Eskiden “kar lastikleri” olarak anılırlardı.

Kış Lastiği Kaç Derecede Takılır?

En iyi zaman, sıcaklık 7 C’nin altına düşmeden veya ilk kar yağışından öncedir. Birçok sürücü, ilk kar yağışından sonra servis departmanlarının telaşını önlemek için Ekim ayında kış lastikleri takıyor. İnsanları bu rotaya gitmeye ve bunu yıllık bir rutin haline getirmeye teşvik ediyoruz.

Bir sonraki en uygun zaman, Kasım ortası olacaktır. Ülkemizde Kasım ayında donma sıcaklıkları ve olası bir kar yağışı yaşamaması nadirdir ve sürücülerin hazırlıklı olması gerekir.

Yerde kar varken, servis randevusu ayarlamak için günlerce (veya daha uzun süre) beklemek zorunda kalabileceğiniz zamanlarda kış lastiği olmadan yakalanmayın. İlk kar kalktıktan sonra her sonbaharda meydana gelen çılgın aceleden kaçınmak en iyisidir.

Sürücüleri kış lastiklerini takmaya çağıran ne kadar çok medya mesajı olursa olsun, her zaman nüfusun bu lastiklerin takılmasına inatla direnen bir kesimi vardır.

Bu sorumsuzca ve tehlikelidir. Ülkemizdeki tüm binek araçlarında kış lastikleri zorunlu haldedir.

Kış lastikleri takmanın faydaları iyi bir şekilde belgelenmiştir.

Transport Canada ve Rubber Association of Canada tarafından yürütülen testler, dört mevsim lastiklerinin 40 ila 50 km/s hızlarda test pistinden saptığını göstermiştir; Bu, kış lastikleri olan araçlarda olmadı.

kış lastiği

Quebec hükümeti tarafından yapılan bir araştırma, aracınızdaki uygun kış lastiklerinin, dört mevsim radyallerine göre frenlemeyi yüzde 25’e kadar iyileştirdiği ve çarpışmadan kaçınmayı yaklaşık yüzde 38 oranında iyileştirdiği sonucuna varmıştır.

Yeni otomobil üreticileri, kış aylarında en iyi güvenlik ve performansı elde etmek için uygun şekilde takılmış kış lastikleri önermektedir.

Günümüz kış lastikleri, yol yüzeylerinin soğuk ve kaygan olduğu ve hava sıcaklığının 7 C’nin altına düştüğü kış koşullarında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Kış lastiklerindeki kauçuk bileşikler, normal (dört mevsim) lastiklerden daha yumuşaktır ve yol yüzeylerini daha iyi kavrayabilir.

İyi durumda olan kış lastikleri, frenleme sırasında daha iyi denge ve daha kısa durma mesafesi sunar. Ayrıca sürücünün dönüş sırasında aracı rotada tutma yeteneğini de geliştirir.

Transport Canada ve lastik uzmanları, eşleşen dörtlü setlerin kurulmasını tavsiye ediyor. Lastikleri karıştırmak ve eşleştirmek tehlikeli olabilir ve aracın kontrolünün kaybedilmesine neden olabilir. Günümüzde çoğu yeni araç önden çekişli aktarma organları ile yapılmış olsa da, dört özdeş lastiğin tümü aynı anda değiştirilmeli/takılmalıdır.

Dört adet kış veya mevsimlik lastik seti (yıllık olarak değiştirilir) yaklaşık 80.000-120.000 kilometrede ömrü biter. Ancak lastik ömrü nihayetinde yaptığınız sürüş türüne, içinde bulunduğunuz koşullara, lastiklerin uygun şekilde şişirilip şişirilmediğine ve dengede tutulup tutulmadığına ve aracın doğru hizada tutulup tutulmadığına bağlıdır.

kış lastiği uygulaması

Bugün bir bayideki lastik bilgisi seviyesi rakipsizdir. Servis ve parça danışmanları, teknisyenlerle birlikte en son lastik teknolojisini ve lastiklerin farklı ortamlarda nasıl performans gösterdiğini bilir.

Hatta bazı sigorta şirketleri kış lastiği takan sürücülere indirim bile sunuyor.

Yeni otomobil bayileri, çoğu marka ve model için eksiksiz bir kış lastiği yelpazesi sunar ve birçoğu da oldukça rekabetçi fiyatlarla lastik saklama hizmeti sunar.

Aracınıza kış lastikleri takmak için randevuyu bugün alın. İlk kar yağışı sonrası çılgın telaştan kurtulacak, kendinizin ve sevdiklerinizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olacaksınız. Bundan daha iyi bir sebep var mı?

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here