1. Dört Mevsim Lastikleri ile Kış Lastikleri Arasındaki Fark Nedir?

Dört mevsim lastikleri neredeyse tüm hava koşullarında iyi performans gösterecek şekilde tasarlanmıştır ve bazı karlı koşullarda iyi çalışabilirler. Ancak özellikle kar için üretilmemiştir. Tüm hava şartlarına dayanıklı lastikler, iyi ısınmaya karşı dayanıklı sert bir kauçuk bileşimi ile üretilir. Bu, yaz sürüşü için önemlidir, ancak tüm hava koşullarına uygun bir lastiğin kar ve buzu tutma yeteneğini azaltır. Kış lastikleri, soğukta esnek kalan ve karlı ve buzlu yüzeylerde daha iyi bir tutuş sağlayan daha yumuşak kauçuktan yapılmıştır. Ek olarak, kar lastikleri daha fazla “çıkıntılı” ve “boşluklu” yapılır ve düzensiz, keskin kenarlara sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu tasarım özellikleri, kar lastiklerinin lastiğin oluklarından buz, sulu kar ve karı dışarı atmasına izin vererek daha iyi çekiş sağlar.

2. M + S Lastikleri Kış Lastikleriyle Aynı mı?

M + S, “çamur ve kar” anlamına gelir ve tüm hava koşullarına dayanıklı lastiklerde ortak bir işarettir. Bu işaret basitçe, bir lastiğin çamurlu alanlarda ve hafif karda nispeten iyi çekiş sağlaması için Lastik İmalatçıları Birliği tarafından onaylandığını gösterir. Bununla birlikte, M + S lastikleri hala tüm hava koşullarına dayanıklı lastiklerdir. Biraz daha iyi bir lastik tasarımına sahip olabilirler, gerçek bir kar lastiğinin yerini hiçbir şey tutamaz. M + S lastikleri aşırı karlı ve buzlu koşullarda iyi performans göstermeyecektir.

3. Kış Lastiklerime Ek Kılcal Damgası Eklemeliyim?

Yüzey alanını arttırmak ve daha fazla çekiş sağlamak için kauçukta küçük yarıklar kesilmesi işlemidir. Kış lastiğinin çoğu halihazırda agresif bir şekilde sıyrılmıştır, ancak çok kaygan bir bölgede yaşıyorsanız veya arabanızın kontrolünü kaybetme konusunda aşırı endişeleriniz varsa, ek bir ücret karşılığında ilave kılcal kanallar yaptırabilirsiniz.

4. Bunun yerine Zincir Alabilir miyim?

Lastik zincirleri, aracınıza karlı ve buzlu koşullarda ekstra çekiş sağlamanın bir başka harika yoludur, ancak bunlar kar lastiklerinin yerini tutmaz. Kar zincirleri çıplak kaldırımda kullanılamaz, bu nedenle kış boyunca karın ara sıra eridiği bir yerde yaşıyorsanız, bunları sökmek ve tekrar lastiklerinize koymak için çok zaman harcamanız gerekecektir. Kar zincirleri ayrıca otoyol hızlarında kullanılamaz ve kış lastiklerine kıyasla kullanımlarını sınırlar.

5. Çivili Kış Lastiklerine İhtiyacım Var mı?

Bu çevrenize bağlıdır. Çivisiz kış lastikleri daha çok yönlüdür ve karın ara sıra eridiği alanlarda çok iyi performans gösterir ve bu da çok miktarda sulu kar ve nispeten “ılık” buzla sonuçlanır. Çivili lastikler ise, sert karlı ve buzlu yüzeylerde mümkün olan en iyi çekişi sağlar. Bu küçük iğneler, kar ayakkabısındaki veya tırmanma botundaki pençeler gibi olağanüstü bir tutuş sağlamak için, lastiğinizin sırtının her tarafına dizilmiştir. Bunun dezavantajı, çivili lastikleri desteklemek için daha büyük, daha kalın kış lastiklerine ihtiyacınız olacak ki bu pahalı olabilir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here