Yılbaşı Yolculuğunuza Hazırlanmak İçin 7 İpucu… Yılbaşı tatili kaçınılmaz olarak seyahatle bağlantılıdır. Zevk için, tatilin tadını çıkaranların yapanların yanı sıra, başkaları da bu tatillerden ailesini ve sevdiklerini tekrar görmek için yararlanır.

Birçok insan yılbaşı tatiline çıkmak için bir araba seçer. Yılbaşının ocak ayına denk gelmesi ve havanın genellikle karlı, yağmurlu ve buzlu olması yolculukları tehlikeli hale getirir. Bu nedenle, trafiği kontrol etmeye adanmış yetkililer ve kuruluşlar, şu anda uyanıklığı ve trafik güvenliğini güçlendirmek için özel önlemler hazırlamaktadır.

Ancak güvenli bir yolculuk için, şu anda direksiyona geçmeyi planlıyorsanız birtakım önlemler almalısınız. Hatta bunlar benzer ve herkesin benimsediği önlemlerle hemen hemen aynıdır.

Bu nedenle, bu yıl yılbaşı tatilinde seyahat etmeyi planlıyorsanız yola çıkmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bazı tavsiyeler veriyoruz.

Yılbaşı Yolculuğunuza Hazırlanmak İçin Dikkate Almanız Gereken 7 İpucu

1-Arabayı Yolculuk İçin Hazırlayın

Yola çıkmadan önce aracınızın yolculuğa hazır olduğundan emin olmak çok önemlidir. Ve en önemli noktaların üzerinden geçmek için güvendiğimiz bir garaj almak iyi bir fikirdir. Örneğin aşağıda sıralayacağımız bazı önemli durumlar.

Yılbaşı Yolculuğunuza Hazırlanmak İçin 7 İpucu

Lastiklerin durumu; Lastikler, yasaların gerektirdiği kadar derin olmalıdır. Ayrıca baskı, üreticinin önerdiği şekilde olmalıdır. Bu, tüm yıl boyunca gereklidir, ancak özellikle hava ve yol koşullarının daha yüksek yol tutuş özellikleri gerektirebileceği kış aylarında.

Pili/Aküyü kontrol edin; Soğuk, pillere zarar verebilir. Bu yüzden kışın pil bakımı özellikle önemli olan başka bir unsurdur.

Sıvı seviyeleri; Frenlerden ön cam sileceğine, yağa, soğutucuya… Ve tabii ki yakıta. Hepsinin optimum seviyede olduğundan emin olmalıyız.

Işıklar; Bu, yılın herhangi bir zamanında da önemli başka bir unsurdur. Ancak daha çok kışın ve otoyolda olacaksak, aydınlatma sisteminin iyi çalıştığından emin olmalıyız. Ve özellikle şehirde normalde kullanmadığımız ışıklar, yani uzun veya buğu önleyici ışıklar oldukça önemlidir. Çünkü bunlar gece ve belirli zamanlarda ihtiyaç duyabileceğimiz ışıklardır.

2-Seyahati Planlamak

Doğaçlama yapmak harikadır, ancak uzun yolculuklarda ideal olan şey, özellikle kışın neyin gerekli olduğunu planlamaktır. Bu nedenle yola çıkmadan önce rota hakkında net bir fikre sahip olmak oldukça iyi ve gerekli bir fikirdir. Özellikle de o rotada daha önce hiç yolculuğa çıkmadıysanız. Veya yılın diğer zamanlarında oraya gittiyseniz. Çünkü şartlar beklemediğiniz şekilde değişmiş olabilir.

Yılbaşı Yolculuğunuza Hazırlanmak İçin 7 İpucu

Özellikle kış aylarında dağ geçitlerinden ve az seyahat edilen yerlerden kaçınmak tavsiye edilir. Ayrıca trafiği düzenleyen kuruluşların web sitelerine başvurmak, uyarı ve tavsiyelerinden haberdar olmak önemlidir. Örneğin Google Haritalar gibi uygulamalar yol boyunca trafik sıkışıklığından kaçınmamıza yardımcı olabilir.

Ve sürüş için bolca zaman bırakın. Hatta mümkünse yolculuğa birkaç saat erken çıkıp daha rahat yol almak ve stressiz kalmak için iyidir. Bir etkinliğe geç gitmek için bir bahane uydurabilirsiniz, ancak gaz pedalına fazla yüklenmeyin.

3-Hava Durumunu Kontrol Et

Bu, daha önce söylediklerimizle yakın bir ilişki içindedir. Tatilimizin mümkün olan en iyi şekilde başlayabilmesi için hava koşulları en uygun olduğunda yola çıkmak her zaman iyi bir tavsiyedir.

Yılbaşı Yolculuğunuza Hazırlanmak İçin 7 İpucu

Ve her zaman yoldaki koşullara dikkat edin ve sürüşünüzü uygun şekilde ayarlayın.

4-Yolculukta Gerekli Her şeyi Aldığınızdan Emin Olun

Geride bir şey bırakmadığınızdan emin olmak için bavulunuzu kontrol ettiniz mi? Ve aynı şeyi arabanın donanımı için de yaptınız mı? Kışın araba kullanacaksanız, yansıtıcı ceket, güvenlik lambaları, uyarı üçgenleri ve ilk yardım çantası gibi yıl boyunca kullanılabilen güvenlik unsurlarına ek olarak her zaman zincir ve buz kazıyıcı bulundurmanız gerekir.

Battaniye gibi koruyucu şeyler de olmalı ve cep telefonunun tam şarjlı olduğundan emin olmalıyız. Ve ayrıca bir şarj cihazı taşımalısınız.

5-Hız Sınırına ve Güvenlik Mesafesine Riayet Etmek

Bu unsurları hesaba katmak her zaman iyi bir fikirdir. Ancak özellikle yılın bu zamanında, daha fazla trafik olması etkileyici bir unsurdur. Yol koşullarının önemli olduğu bu durumlarda frenlere basıldığında veya öngörülemeyen başka bir olay olduğunda ne yapmalısınız? Öncelikle otomobilin tam güvenlikli olması ve kötü yol koşullarına doğru yanıt vermesi gereklidir.

Böyle durumlar ile karşılaşmamak için arabayı çok hızlı sürmeyin. Ayrıca arabanızla önünüzdekiler arasında güvenli bir mesafe bırakın.

6-Dinlenmek

Yolculuk öncesi ve sırasında dinlenin. Yolculuk birkaç saat sürecekse, yol boyunca durmayı unutmayın. Yorgunluk, direksiyon başındaki tepki sürenizi yavaşlatmasının yanı sıra, sürücülerin dikkatini kaybetmesinin başlıca nedenlerinden biridir.

İdeal olan, her iki saatte bir veya 150/200 km’lik bir yolculuktan sonra, bacaklarımızı uzatabileceğimiz ve biraz su içebileceğimiz güvenli bir yerde durmaktır.

7- Ve Tabi ki Alkollü İçecekleri Yolculuk Boyunca Tüketmeyin

Sürüş sırasında alkol yok! Bu bayramların ve gelecek yıl gelecek bayramların tadını çıkarabilmek için.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here