Tesla ve SpaceX Yaklaşık 5 Milyar Dolarlık Sübvansiyon Aldı. Ancak şimdi Elon Musk’ın ABD ve yönetimle bir takım sorunları var. Ünlülerin kendileriyle çeliştiklerinde sonradan sahiplenmek için bir fikirle halka açılmalarını sevmiyor musunuz? Tamam, belki de sevmiyorsunuzdur. Özellikle de dünyanın en büyük markalarından bazılarının arkasındaki süper zengin yöneticilerden bahsederken. Bunun büyük bir örneği Tesla ve SpaceX’ten Elon Musk.

Elon Musk, en son manşetlerde ve Başkan Joe Biden’ın “Daha İyisini İnşa Et” girişimine yanıt olarak, planın önerilen harcamalarının çoğuna karşı çıkarak milyar dolarlık fikrini dile getirdi. Ancak şu anda geri dönüş var. Musk’ın Washington önerisi hakkında ilgilenmediği şeylerin çoğu, Tesla’nın doğrudan yararlanmayı başardığı sübvansiyonları ve faydaları içeriyor gibi görünüyor.

Peki, Elon Musk’ın kendi şirketini büyümek için yararlandığı bir program planını eleştirmesi ne kadar adil? CEO Elon Musk’ın devlet ile iletişimi konusunda arka planda ne oluyor?

‘Daha İyisini İnşa Et’ Planı ve Elon Musk’ın Sevmediği Bir Takım Durumlar

Başkan Biden ve Demokratlar, federal dolarları çok çeşitli projelere tahsis eden “Daha İyisini İnşa Et” yasa tasarısını destekliyorlar. New York Times, paketin iklim değişikliğini ele almak için 555 milyar dolar, konut yardımı için 166 milyar dolar ve çocuklar ve aile desteği için ek 400 milyar dolar içerdiğini söylüyor. Ancak bununla birlikte, Elon Musk’ı baskı altına alan şey bu yüksek harcamalar değildir.

Tasarıda ayrıca sübvansiyonlar ve otomotiv endüstrisi ile ilgili hükümler de yer alıyor. Bu hükümet sübvansiyonlarına ek olarak, sendika işgücü istihdam eden elektrikli araç üreticileri için kredi verilebilir. Musk, Başkan Biden’ın Birleşik Otomobil İşçileri için bir “kukla” olarak çalıştığını savunuyor.

Musk ayrıca, tasarının ülkenin şarj istasyonu altyapısını genişletmek için finansman ve sübvansiyonları dağıtma planına da katılmıyor. Ancak, ne yazık ki onun için, harcamaların bu kısmı zaten kanunla imzalanmış durumda.

Elon Musk’ın Birçok Ticari Girişimi Fayda ve Kazanç Sağlıyor

L.A. Times, Elon Musk’ın ticari girişimlerinin, onun çok fazla küçümsediği sübvansiyonlardan yararlanmaya başladığına dikkat çekiyor. Tesla Motors, Inc., SolarCity Corp ve hatta Space Exploration Technologies Corp.’un (SpaceX) hükümet sübvansiyonlarında yaklaşık 4,9 milyar dolar topladığı bildiriliyor. Jefferies Equity Research’ten bir analist olan Dan Dolev, Elon Musk’ın iş stratejisine atıfta bulunarak, “Devlet kesinlikle para getirisi olan yere gider” dedi.

Musk, “Daha İyisini İnşa Et” yasa tasarısını onayladı. Ayrıca devlet sübvansiyonlarını eleştirme konusunda alenen bu kadar katı olan biri için, Tesla ve SpaceX’in kurucusu vergi mükellefleri tarafından finanse edilen bu maaşları kabul etmekten kesinlikle çekinmez.

Tesla ve SpaceX Yaklaşık 5 Milyar Dolarlık Sübvansiyon Aldı ve Elon Musk’ın Asıl İstediği Rekabet Olabilir

The Verge’in işaret ettiği gibi Elon Musk, Biden altyapı faturasının “hazırlanması” gerektiğini söylüyor. Ancak yine de son zamanlarda, herhangi bir hükümet sübvansiyon teklifinin kötü bir fikir olduğunu söyledi. Hatta bu sözleri ile duygularını genişleterek rekor kırdı. Ancak, Musk “Hepsini silin” açıklamasını ekledi.

Musk medyaya, büyüyen federal açığın kendisini bu sübvansiyonlar ve tasarıyla bağlantılı diğer toplu harcamalar konusunda endişelendirdiğini söyledi. Ancak, tabi bazıları bundan daha fazlası olduğunu düşünüyor. Hatta bu fikirlerin çok daha fazlası yayılıyor. Musk’ın rakiplerinin finansmandaki artışı alması konusunda gerçekten endişelendiğine dair yükselen eleştiriler de var.

Tesla ve SpaceX Yaklaşık 5 Milyar Dolarlık Sübvansiyon Aldı

Bazı insanlar Tesla kurucusunun tasarı hakkındaki söylemini ve eleştirisini doğru gördüğünü iddia ediyor. Bu sübvansiyonlar, Musk’ın bazı rakiplerine EV geliştirme finansmanı konusunda yardımcı olacak. Aynı zamanda sendikalı otomotiv işçilerinin sesini ve gücünü güçlendirecektir. Herkesin bildiği gibi, Musk her iki lehdarın da sesli bir eleştirmeni olmuştur. Ek olarak, geçmişte halka açık sahnede onlarla çatıştı.

Elon Musk, “Daha İyisini İnşa Et” planını ve birçok devlet sübvansiyonunu kınamak için adım atıyor olabilir. Bununla birlikte, endişesini yalnızca büyüyen federal isteklerden daha fazla körükleyen şey olabilir.

Beyaz Saray EV Etkinliğine En Çok Konuşulan EV Üreticisi CEO’su Elon Musk Yoktu

Beyaz Saray EV yönetici emri etkinliğinde Ford ve GM’den CEO’lar ve Stellantis Kuzey Amerika’dan COO vardı. Ancak dikkat çekici bir şekilde Tesla’nın Elon Musk’ı yoktu. Her şey göründüğü kadar eğlenceli olsa da, göze batan bir kişi yoktu. Elon Musk neredeydi? Musk, elektrikli otomobil modellerinin yaygınlaşmasında büyük bir rol üstlendi. Ayrıca şirketi için çevre dostu seçimler yapılmasında etkili oldu. Peki ama neden etkinliğe katılmadı?

Cevabı oldukça basit. Tesla sendika karşıtıdır. Aslında Tesla’nın yokluğu, Tesla’nın ABD fabrikalarından uzak durmak için yıllardır mücadele ettiği bir organizasyona bağlandı. Musk’ın yokluğu United Auto Workers’ın (UAW) etkinliği katılmasından kaynaklanıyordu.

İkinci El Otomobil İlanları

Tesla EV Şarj Cihazlarını Tüm Elektrikli Arabalara Açtı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here