Tesla EV Şarj Cihazlarını Tüm Elektrikli Arabalara Açtı… Eşsiz gizlilik ile Tesla, her elektrikli otomobilde çalışan Seviye 2 ev şarj cihazlarını piyasaya sürdü. Bu, Tesla’nın evrensel Supercharger’larının Hollanda’da açılmasıyla aynı gün olur. Ancak bu genişlemenin arkasındaki nedenler ve mantık tam olarak net değil. Öyleyse Tesla’nın piyasaya sürdüğü evde şarj cihazı teknolojisine ve bunun maliyetine daha derin bir dalış yapalım.

Tesla EV Şarj Cihazlarını Tüm Elektrikli Arabalara Açtı

Yeni Evrensel Tesla EV Şarj Cihazı Bir Gen 2 Modelidir

Tesla sahipleri, evlerinde bulundurmak üzere bir Gen 3 elektrikli araç şarj cihazı satın alabildiler. Ancak bu evrensel J1172 duvar şarj cihazını satın almak isteyen herkes için, Gen 2 modeliyle sınırlıdır. Bu bir sürüm düşürme gibi görünüyor. Ancak gerçekte Gen 2 ve Gen 3 şarj cihazları arasında büyük bir fedakarlık yok.

Tek büyük fark, Gen 2 şarj cihazlarının, Tesla sahiplerinin akıllı telefonlarıyla şarjı kontrol etmelerini sağlayan Gen 3 şarj cihazlarının sahip olduğu WiFi uyumluluğu özelliğine sahip olmamasıdır. Ve evrensel J1172 şarj cihazının bir avantajı olduğu için fiyat açısından çok az fark var. Tesla EV Şarj Cihazlarını Tüm Elektrikli Arabalara Açtı

Gen 3 Tesla ev şarj cihazı size 500 dolara mal olur. Evrensel ev şarj cihazı size yalnızca 415 $ ‘a mal olacak. Yani bir Tesla’nız olsun ya da olmasın, evrensel şarj cihazını satın almalısınız, değil mi? Tam olarak değil. Tesla’nın web sitesi, bir Tesla’nız varsa, geleneksel Gen 3 şarj cihazını kullanmanız gerektiğini açıkça belirtir. Ancak bu 2. Seviye elektrikli araç şarj cihazlarının her ikisi de, diğer ev tipi şarj cihazlarının maliyeti 1.000 dolara yakın olduğu için rakiplerini geride bıraktı.

Dolayısıyla, Tesla’ya ait olmayan bir elektrikli arabanız varsa, bu yeni evrensel şarj cihazı mevcut en iyi ve en ucuz seçenek olabilir. Ve bu, Telsa’nın diğer elektrikli araba modellerinin şarj edilmesini ilk kez kolaylaştırması değil.

Şirketin Elektrikli Arabaları Herkes İçin Daha Erişilebilir Hale Getirme Çabası Devam Ediyor

Elektrikli araç sahiplerinin ve şüphecilerin iki büyük şikayeti vardır. Bunlar, şarjın yavaş olması ve şarj istasyonlarının az olmasıdır. Ancak Tesla Supercharger ağı, Amerika’daki ve Avrupa’daki en büyük hızlı şarj cihazı koleksiyonudur. Hatta Tesla Hollanda’da evrensel süper şarj cihazlarını yeni açmıştır.

Tesla EV Şarj Cihazlarını Tüm Elektrikli Arabalara Açtı

Bu, tamamen elektrikli araç sahipleri için şarj sorununun yavaş yavaş çözüldüğü anlamına geliyor. Tesla, basın açıklamasında, Hollanda’daki evrensel Telsa Supercharger’ların pilot testinin izleneceğini söyledi. Ve nihayetinde diğer pazarlara genişletileceğini doğruladı. Bu genişlemenin ne oranda olacağı belli değil. Ama bir tahminde bulunmam gerekirse, Avrupa evrensel Supercharger’ları Amerika’dan önce görecek.

Ne de olsa Tesla Model 3, Eylül ayında Avrupa’nın en çok satan arabasıydı. Tesla olmayan arabaların normal Tesla şarj istasyonlarında şarj olması için adaptörler de mevcuttur. Ancak Tesla, daha fazla potansiyel müşteriye kapı açtığı için bu iyileştirmeler mantıklı olabilir.

Tesla, Bu Evrensel Süper Şarj Cihazları ve Ucuz Ev Tipi Şarj Cihazlarıyla Daha Fazla Müşteri Getirecek

Şirket, yavaş yavaş Tesla elektrikli otomobillerinden daha fazlasını sunuyor. Ve demografideki bu değişim sadece bir EV sahibi olmayı kolaylaştırmakla kalmayacak. Aynı zamanda Tesla’ya daha fazla müşteri kazandıracak. Tüm EV’ler Hollanda’da evrensel bir Supercharger kullanabilirken, bunu yapmak Tesla’yı şarj etmekten daha pahalı olabilir.

Bu Tesla Basın Bülteni’ndeki tam ifade şudur: “Tesla olmayan sürücüler için fiyatlandırma, çok çeşitli araçların şarj edilmesini ve bu araçları barındırmak için sahalarımızda yapılan ayarlamaları desteklemek için yapılan ek maliyetleri yansıtır.” Bu kulağa “daha pahalı çünkü daha fazla çeşitlilik var” şeklindeki pazarlama konuşmasına benziyor.

Tesla EV Şarj Cihazlarını Tüm Elektrikli Arabalara Açtı

Ve çoğu rakipten daha ucuz olan ev şarj cihazı ile diğer elektrikli araba sahipleri buna akın edebilir. Peki ya doğrudan orijinal üreticiden ev tipi şarj cihazları? Eh, Ford elektrikli arabalar için, evde bir Seviye 2 şarj cihazının maliyeti 800 dolar. Ve Nissan Leaf için bir ev şarj cihazı 1.600 dolara mal olacak.

Ama belki de aynı riskler Tesla evrensel elektrikli araç şarj cihazı kullanan Tesla olmayan arabalar için geçerlidir. Ayrıca Tesla olmayan şarj cihazları kullanan Telsa araçlar için de geçerlidir. Teknoloji hala adapte oluyor. Ayrıca J1772 konektörü oldukça standart olsa da, elektrikli araba şarjının her yönü modernize edilmemiş. Ancak her iki durumda da Tesla, bu yeni ev tipi şarj cihazları ve evrensel elektrikli otomobil Süper Şarj Cihazları ile daha fazla müşteri çekeceğinden emin.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here