Yerli ve Milli Olarak Üretilen Mini Kamyonet Yola Çıkmaya Hazır | PILOTCAR

2
5006

Bursa’da uzun zamandır otomotiv sektörü üzerine çalışmalar yapan bir firma, yerli ve milli bir şekilde elektrikli mini kamyonet üretti. PILOTCAR P1000

  PILOTCAR P1000 , Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada üretildi. Tek şarjla 120 kilometre menzile ulaşabildiği gibi saatte 55 kilometre hız da yapabiliyor. Sektörler için  birçok farklı konseptte araçlar tasarlanmıştır. Çöp taşıma kasalı, açık kasa ve frigo kasa…
Bu araçlar aynı zamanda 1 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. Türkiye’nin yanı sıra AB ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satılması için gerekli evraklar da tamamlanmıştır. Birçok şirket araçla ilgili ön anlaşma imzalamıştır. PILOTCAR Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, açıklamada bulundu. Yıllardır otomotiv sektöründe olduklarını, 2011’den beri de elektrikli golf aracı ve hizmet aracı ürettiklerini söyledi.

Türkiyede İlk Defa Yerli Seri Üretilebilen ve Trafiğe Çıkabilen Bir Kamyonet

Son zamanlarda yaptıkları Ar-Ge çalışmaları ve araştırmalar neticesinde elektrikli ticari araç sınıfında bir boşluk olduğunu gördüklerini vurgulayan Özkılıç, “Türkiye’de ilk defa yerli olarak yapılan elektrikli mini kamyoneti ürettik. Tamamen yerli aracımız bir ton yük taşıyabiliyor. Ayrıca bu aracın Türkiye’nin yanı sıra tüm AB ülkeleri ve ABD’de satılabilmesi ve trafiğe çıkabilmesi için gerekli olan evrak işlemlerini tamamladık. Şu an için artık Türkiye’de ilk defa yerli, elektrikli, seri üretilebilen ve trafiğe çıkabilen bir kamyonet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.
Pilotcar Çöp Arabası
P-1000 Çöp Arabası

PILOTCAR P1000 100 km’de Sadece 6-7 ₺ Tüketiyor.

Üretilen mini kamyonetin 100 kilometrede 6-7 ₺’lik enerji tükettiğini dile getiren Özkılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Herhangi bir dizel motora sahip araçla karşılaştırdığınızda aradaki fark neredeyse 7’de 1 oluyor. Bu anlamda özellikle belediyeler, kargo, dağıtım şirketleri ve e-ticaret şirketlerinin filolarında yakıt ve işletme maliyetleri açısından ciddi şekilde avantaj sağlayacağını gördük. Yaptığımız ön anlaşmalar da bunu gösteriyor.  Firmalar artık filolarını elektrikli araçlarla değiştirmeye başladı. Önümüzdeki 5 yıl içinde ülkemizdeki elektrikli araç altyapısının daha da gelişeceğini ve araçlarımızın yaygın kullanılacağını öngörüyoruz. Biz yüzde 90 yerlilik oranına ulaştık. Bunu daha da artırmayı planlıyoruz. Aracımızı gururla Türkiye’nin kendi alanında ilk yerli ve milli elektrikli kamyoneti olarak lanse edebiliriz.”

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here