Yeni VW Tiguan R ‘dan Bazı Detaylar Ortaya Çıktı

0
1518
SUV araçlar

Volkswagen ailesinin diğer üyeleriyle birlikte örtüsünü kaldırdığı yeni Tiguan R , Avrupa’da siparişlere açıldı. Dev üretici VW, performanslı SUV’un bazı detaylarını paylaştı.

Volkswagen Tiguan R, şimdiye kadarki en performanslı Tiguan olarak karşımıza çıkıyor. 2.0 litre dört silindirli turbo ünitesi sayesinde 320 HP güç ve 420 Nm tork üretebiliyor. Bu motora 4Motion isimli dört tekerlekten çekiş sistemi ve DSG şanzıman eşlik ediyor.

Yeni 4Motion sistemi gücü ön ve arka akslar arasında dağıtmakla kalmayıp aynı zamanda sağ ve sol arka tekerlekler arasında da değişken biçimde dağıtılmasına olanak sağlıyor. Bu sayede virajlarda aracın yol tutuş kabiliyeti yüksek oranda artacak.

Tiguan  0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 250 km/s olarak sınırlanmış. Volkswagen, “R” sürüş modu ekleyerek aracı sportif kullanımlarda daha keyifli hale getirmiş.

Ayrıca yeni Tiguan R’da ayarlanabilen bir süspansiyon sistemi mevcut. Bu sayede araç standart versiyonuna göre 10 mm daha yere yakın. Daha büyük disklerin tercih edildiği fren sistemi standart olarak mavi kaliperler ile geliyor.

Akrapovic egzozların tercih edildiği R modeli, oldukça keyifli. Ayrıca standart olarak 20 inç jantlarla gelen Tiguan, opsiyonel olarak 21 inçlik bir jant seti de sunuyor.  Bunun yanı sıra aerodinamik iyileştirmelere sahip tamponlar, ayna kapakları, arka difüzör de yeni Tiguan R’ı standart versiyonlardan ayıran detaylar arasında.

Tiguan R İç Mekanı Farklı Mı?

İç mekanında kendine has detaylar barındıran Tiguan, ‘R’ logolarına sahip spor koltuklar, paslanmaz çelik pedallar, F1 vites kulakçıkları ve ambiyans aydınlatmasına sahip. Ayrıca dijital bilgi-eğlence ekranında da tur zamanlarını takip edebileceğiniz menüler eklenmiş.

tiguan r

Almanya’da 57.000 Euro fiyatlarında satışa sunulan Tiguan R, ülkemize ne zaman gelecek henüz belli değil. Geçtiğimiz aylarda satışa sunulan standart Tiguan 435.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

İkinci El SUV İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here