Yeni Ford Mustang Dark Horse Modeli Tanıtıldı

0
1092
Yeni Ford Mustang

Ford denince her zaman ilk akla gelen hız ve gücü sembolize eden yabani at logosuyla Mustang olmuştur. Markanın gücünü temsil eden Mustang’in yeni model tanıtımı herkes tarafından merakla bekleniyordu. Bunun üstüne Ford, daha fazla beklemeden yedinci nesil Mustang’i tanıttı. 1964 yılından beri piyasada olan efsanevi araç, Coupe, Cabrio, EcoBoost ve GT gibi versiyonlara sahip. Ayrıca Yedinci nesil Ford Mustang, Dark Horse adı verilen özel bir versiyonuyla da karşımıza çıkacak. Aracın tanıtılan Dark Horse versiyonu R ve S olmak üzere iki seriye ayrılıyor. Bu versiyonu diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise tamamen performans odaklı gelecek olması.

Yeni Ford Mustang

Ford Mustang Dark Horse Teknik Özellikleri

Yeni Ford Mustang

Ford Mustang Dark Horse daha çok piste yönelik tasarlandı. Araç tam anlamıyla Mach 1 ve Shelby GT350’nin karışımından meydana gelen bir ürün. Aracın genel özelliklerini biraz inceleyelim. Öncelikle aracın gövdesi bilinen Mustang’e göre çok daha hafif. Bu da aracın daha iyi performans göstermesi için büyük bir artı. Aracın kaputunun altında GT’lerde kullanılan klasik 5.0 litrelik Coyote V8 motor yer almakta. Ayrıca araç 500 hp (beygir) güç üretiyor. Bu da aracın önce ki nesillere göre daha güçlü olacağını bize gösteriyor. Bunla beraber Ford, müşterilerine şanzıman konusunda da seçenek sunmakta. Araç, 6 ileri manuel ve 10 ileri otomatik şanzımana sahip.

Yeni Ford Mustang

Dark Horse’un S versiyonunda pistte kullanıma uygun FIA sertifikalı güvenlik kafesi bulunmakta. Ayrıca araçta yarış koltukları, direksiyon simidi, güvenlik ağları ve bir yangın söndürme sistemi yer almakta. Araçta bunun dışında sadece görünüş odaklı süslemelere yer verilmemiş. Bunun dışında aracın iç mekandaki kontrol paneli de eski Mustang’e kıyasla daha gelişmiş. Aracın dış bölgesine de kanat, kaput pimi ve gelişmiş egzoz eklemesi aracı amacına uygun gösteriyor.

Dark Horse

Bunla beraber Dark Horse’un tüm modellerinde MagnaRide amortisörler bulunmakta. Bu amortisörlerin yüksekliği ayarlanabiliyor ve bu sayede araç maksimum performans gösterebiliyor. Ayrıca araçta daha güçlü soğutma fanlarına sahip hafif radyatör bulunmakta. Aracın performansını arttırmak için NACA fren soğutma kanalları, ek bir motor yağı soğutucusu, bir arka aks radyatörü bulunmakta.

Dark Horse

Dark Horse’un performans modelinde aracın yol tutuşunu arttırmak için Pirelli P Zero lastiklere yer verilmiş. Handling Package’ta ise Pirelli Trofeo lastikler yer almakta. Ayrıca araçta 19 inçlik jantlar bulunmakta. Bunla beraber aracın dikkati çeken bir diğer özellikleri ise kaliperleri ve fren diskleri. Araçta önde altı arkada dört pistonlu olmak üzere Brembo fren diskleri ve mavi kaliperler mevcut.

Dark Horse

Dark Horse’un R versiyonu ise S’in aksine pist otomobili olarak tasarlandı. Araçta yer alan özel detaylar sayesinde kendisini diğerlerinden ayırmak daha kolay.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here