Yeni BMW X3 M modeli, sadece elektrikli olarak mı karşımıza çıkacak? Son zamanlarda bu soru oldukça kafamızı kurcalamaya başladı. Aslına bakarsak markanın lüks crossover modeli, önümüzdeki 10 sene boyunca herhangi bir yenilenme almayacak. Fakat bu durum tabi ki de şirketin yeni nesil X3 üzerinde çalışmasına engel değil. Geçtiğimiz günlerde ise G45 kasa koduna sahip yeni nesil X3’e ait bazı prototipler paylaşıldı. Buna göre bu modelin, şirketin CLAR platformunda üretilmesi düşünülüyor. Ayrıca yeni BMW X3 M modelinin tam elektrikli olması planlanıyor. BMW X3 M ise X3’ün daha yüksek performanslı bir varyantı. Ayrıca model, BMW’nin sıralı altı silindirli ünitesini barındırıyor. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Yeni BMW X3 M, 2025 Yılında Lansmana Çıkabilir

BMW X3 modelinin yeni neslinin tamamen elektrikli olması bekleniyor. Diğer yandan ise modelin, tahminen 2025 yılında lansmana çıkması düşünülmekte. Buna göre ise yeni nesil X3, Neue Klasse mimarisini kullanan iki yeni model ile karşımıza çıkacak. Bunlar ise i3 ve yeni nesil İx3 modelleri olacak.

Yüksek Performanslı İX3: İX3 M

BMW’nin sayfasında yeni nesil BMW X3 M ile ilgili bazı detaylar paylaşıldı. Bunlardan ilkine göre yeni nesil İx3’ün performanslı versiyonu İX3 M olarak adlandırılmayabilir. Bunun yerine X3 M isminin tercih edilmesi söz konusu. Ayrıca modelin sportif ve elektrikli varyantının ise tahminen 2026 veya 2027 yıllarında lansman yapması bekleniyor. Fakat standart İX3 modeli, yüksek ihtimalle 2025 yılında karşımızda olacak.

Yeni BMW X3 M konsept

Diğer bir detay ise İX3 M modelinin teknik bilgileri hakkında. Buna göre modelin, 503 BG ve 600 Nm tork gibi verilere sahip olacağı söylenmekte. Eğer bu veriler gerçek olursa yeni BMW X3 M modeli, elektrikli ve sportif X3 M modelinin mevcutta bulunan versiyonundan çok daha fazla güçlü olacak. Son olarak ise şirketin Neue Klasse mimarisinde gelecek 10 yıl içerisinde birden fazla elektrikli model üretmeyi planladığını da belirtelim.

Satılık Tüm BMW X3 Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here