Aşırı Yüksek Hava Sıcaklığının Etkisiyle Eridiği İddia Edilen Araçlar

Yaz sıcağında bir arabaya binmek rahatsız edici ve hatta tehlikeli olabilir. Bazı otomobiller, yaz aylarında 40 derece C veya daha yüksek iç sıcaklıklara kolayca ulaşabilir. Hepimiz uzun sıcak bir günün ardından arabamızda oturmanın nasıl bir şey olduğunu biliyoruz ve sanki bir saunaya veya buhar odasına girmiş gibi hissediyoruz! Ancak bu yaz arabanızda çok yüksek iç sıcaklıkları kabul etmek zorunda değilsiniz. İşleri daha rahat hale getirmek ve yaz sıcağını yenmek için atabileceğiniz birkaç adım var!

Arabalar Yaz Aylarında Neden Bu Kadar Isınır?

Arabanın tasarımını düşündüğünüzde bu kadar ısınması mantıklı geliyor. Arabanızın tüm camları kapalı olduğunda, içeri hava geçirmez ve bu, güneş arabanıza vururken arabanızın içindeki havayı ısıtmaya devam edeceği anlamına gelmektedir ve havanın gidecek hiçbir yeri olmadığı için gittikçe daha fazla ısınır. Ek olarak, otomobillerde genellikle güneşin parlak ışığını emen ve aracınızın içini daha da ısıtan metal parçalar ve koyu veya siyah malzemeler bulunur.

Bu Yaz Aracınızı Serin Tutmak İçin En İyi İpuçları

Artık arabaların yazın neden bu kadar ısındığını anladığınıza göre, sıcağı yenmek için en iyi ipuçlarımıza göz atmanın zamanı geldi.

Bir Güneşlik veya Pencere Siperini Açık Bırakın – Güneşlikler ve pencere siperlikleri, güneş ışınlarını yansıtmak için parlak malzemeler kullanarak radyan ısının arabanıza girmesini önler. Bu, arabanızın daha serin kalmasına yardımcı olur. Ek olarak, güneşlikler güneşin doğrudan arabanızın metal bileşenlerine (kemer tokaları gibi) parlamasını engellediğinden, kendinizi bu nesneler üzerinde yakma riskiniz daha düşüktür.

Pencerelerinizi Açık Tutun – Pencerelerinizi hafifçe açarak arabanızın havasının çıkışını sağlarsanız. Bu sayede iç sıcaklığı birkaç derece düşürebilirsiniz. Pencerelerinizi açtığınızda yaz fırtınaları konusunda endişelenmek istemiyorsanız, pencere deflektörü almayıı düşünmelisiniz. “Yağmur siperleri” olarak da bilinen pencere deflektörleri, yağmurun içeriye damlamasını da önler.

 Gölgeye Park Edin – Aracınızın sıcaklığını düşürmenin en iyi yolu gölgeye park etmektir. Muhtemelen güneşin hareketleri nedeniyle bütün gün gölgede olmayacaksınız, ancak en az birkaç saat gölgede kalacak bir yer bulursanız, arabanız neredeyse o kadar sıcak olmayacaktır.

Direksiyon Koruyucusu  Direksiyon güneş ışığına maruz kaldığında son derece sıcak olma eğilimindedir. Açıkçası, bu büyük bir problem. Çünkü arabanıza bindiğinizde hem kontrol panelinize hem de direksiyon simidinize dokunmanız gerekecek. Direksiyon simidi koruyucuları, genellikle silikon gibi ısıyı kolayca emmeyen malzemelerden yapıldığından, sıcakken direksiyonunuzu kavramayı kolaylaştırır.

Arabanızı Park Ettiğinizde Koltuğunuzu Bir Örtü İle Örtün Bu, özellikle deri koltuklarınız veya koyu, siyah koltuklarınız varsa, sıcak bir günde arabanıza binerken rahat kalmanızı çok daha kolay hale getiren inanılmaz derecede basit bir “hack” dir.Gün içinde dışarı çıktığınızda koltuğunuza bir havlu veya battaniye atmanız yeterli. Sonra, arabanız güneşe düştükten sonra geri döndüğünüzde, arka koltuğa atmanız yeterli. Örtü ısının büyük çoğunluğunu emecek ve koltuğu doğrudan güneş ışığından koruyarak sizi daha rahat ettirecektir.

 

2 YORUMLAR

    • Evet, güneş ışığından. 2018’de Kuveyt’de yaşanan, yaklaşık 53 dereceye yaklaşan sıcaklar sonucunda araçlar bu hale gelmiş.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here