Araçlarımızı nasıl ilk günkü hali gibi saklarız?

5
11445

Otomobiller 90 lı yıllarda lükstü ancak şu zamanlarda ihtiyaç haline geldi. Aşağı yukarı her evde bir araç var. Bu araçlar günlük olarak kullanılıyor. Ancak düzenli bakım yapılmayan araçlar belli bir süre sonra eski gözüküyor. Bugünkü yazımızda “araçlarımızı nasıl ilk günkü hali gibi saklarız?” sorusunun cevabını vereceğiz.

Aracımız Neden Güneş Yanığı Olur?

araçlarımızı nasıl ilk günkü hali gibi saklarız2

Araçlarımızın boyası yağmur, kar, çamur, güneş ve yanlış yıkama nedenleriyle ilk olarak matlaşır. Matlaşan boya yalnızca yıkama işlemiyle parlak hale gelmez. Mat boya hassas ve güçsüzdür. Güneş ışınlarını da tam olarak yansıtamaz. Yansımayan güneş ışınları boyamızda kısmi yanıklara sebep olur.

Aracımızı Nasıl Koruyacağız? 

Aracınızda kozmetik olarak bir sıkıntı yoksa yani boyanız parlak ve iyi durumdaysa bu başlık sizi ilgilendirecektir. Ancak boyanız matsa bir sonraki başlığa geçebilirsiniz.

  • Aracımızı ph nötr cilalı şampuanla yıkamamız gerekir. Bu şampuanlar klasik sabunlar gibi boyamıza zarar vermeyerek içeriğindeki cila ile parlaklık sağlar.
  • Aracımızı yaşadığımız yere bağlı olarak belirli periyotlarla kaliteli ürünlerle wax veya cila kullanarak parlatmamız gerekir. PARLAYAN ARABA GÜNEŞ IŞINLARINI YANSITIR.
  • Aracımızı güneşin altında bekletmemeye özen göstermemiz gerekir. Eğer başka çare yoksa ön cama güneşlik koyarak güneş ışınlarının iç trimleri soldurmasını engelleriz.

araçlarımızı nasıl ilk günkü hali gibi saklarız3

Eğer Boyamız Matlaşmışsa Veya Kılcal Çizikler Varsa

  • Yapacağımız ilk şey işini iyi bilen alanında markalaşmış boya onarım servisine pasta cila işlemi yaptırmaktır. Aracımızın durumuna göre demir tozu temizliği kil temizliği vs de yapılması faydalı olacaktır.
  • Bu işlemlerden sonra ön kaputa saydam bir şekilde folyo film yaptırabilirsiniz. Bu film yoldan gelebilecek ufak taşların kaput boyasına zarar vermesini engeller. Böylelikle aracımız değer kaybı yaşamaz.
  • Son olarak aracımıza seramik kaplama yaparsak çok uzun süre parlaklığını korur. Tabii ki bu işlemlerden sonra aracımızı düzgün bir şekilde kaliteli şampuanlarla yıkamamız gerekir. Her yıkamadan sonra üzerinden hızlı cila ile geçersek parlaklığı bir ömür sürer.

   Sırada Aracımızı Mükemmel Gösteren Nikelaj Kısımları Var!

Birçok aksesuarcıdan veya internet üzerinden satın alabileceğimiz Metal polish nikelajlarımızı ilk günkü haline getirir. Aracımızı yepyeni ve çekici gösterir.

Nikelaj

İç Trimlerin Parlaklığını Koruması İçin;

  • Güneşten uzak tutacağız
  • Tozlandığında nemli yumuşak bir bezle temizliğini sağlayacağız
  • Kaliteli torpido temizleyici ürünler kullanacağız.
  • Bu ürünler yerine az sürmek şartıyla sıvı vazelin de kullanılabilir. Vazelin plastiği beslerken parlaklığını da korur.
  • Vazelin deri koltuklarda da kullanılabilir. Derinin sertleşmesini önerip besler.

Tüm Bunları Düzenli Olarak Yaptığımızda Aracımız Hep Yeni Kalır.

PEKİ YA SİZ ARACINIZI NASIL PARLATIYORSUNUZ?

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

5 YORUMLAR

  1. Yazilanlarin nerdeyse hepsini yapiyorum tum araclarimda. Satacagim zaman etrafimdakiler siraya giriyor, ben alayim diye. Iyi malin her daim musterisi olur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here