1. Eski araç, kolayca çalınma demektir

Daha eski arabalara girip çalmak genellikle daha kolaydır. Motor immobilizatörlerinden, zorlu elektronik kapı kilitlerinden, güvenlik sistemlerinden ve araç takip cihazlarından yoksun olan klasik otomobiller, çoğu araba hırsızı için kolay bir hedeftir. Bazı eski model araçların parçalarının giderek daha nadir hale geldiği için hırsızlar için çekicidir. Araştırmalara göre, araçla ilgili tüm çalınma % 40 ila% 50’si sahip hatasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden arabanızı kilitlenmemiş, anahtarları kontakta bırakmak veya pencereyi çok aşağıda bırakmak dolandırıcıları daha da cezbedecektir. Değerli eşyalarınızı düz görüş alanından çıkarmak büyük bir fark yaratacaktır, çünkü parçalayıp kapma hırsızları yalnızca kolayca çalınabileceklerle ilgilenirler.

2. Yüksek teknoloji bilgisayar korsanları

Motor immobilizatörleri, araç üstü kurtarma cihazları ve gelişmiş alarm sistemleri, araç hırsızlıklarının sayısını azaltmak için birçok otomobilde standart ücret haline geldi. Ne yazık ki, hırsızlar da giderek daha fazla teknoloji meraklısı hale geldiler ve arabalarımıza binmek için bol miktarda yeni yol buldular. Kaba kuvveti unutun. Günümüzün modern araba hırsızları, otomobillerimize erişmek için dizüstü bilgisayarlar ve elektronik aygıtlar kullanıyor. Tek yapmaları gereken, birinin park etmiş arabasına bir sinyal göndermek ve o, anahtarlarını arayacak. Bir bağlantı kurulabilirse, hırsızlar bir erişim kodu akışını, biri kilitleri açana kadar arabanın bilgisayarına kablosuz olarak aktarır. Buradan, butonlu ateşlemeyi devreye sokmak için hangi kodun gerekli olduğunu bulmaya başlıyoruz. Bunu yapmak için gereken tek şey önceden programlanmış tek bir boş anahtarlıktır.

3. ‘Korkunç’ bir güvenlik kontrol listesi

Çoğu standart araba alarmı sizi her tür hırsızlık tehdidinden korumadığından, ek güvenlik için satış sonrası alternatiflere bakmak akıllıca bir karar olabilir. Teknoloji uzmanı Crutchfield  , mükemmel otomobil koruması ararken birkaç önemli noktayı listeledi. İşte bizim en çok beğendiklerimizden bir kaç tanesi:

  • İki yönlü uzaktan kumandalar gitmenin yoludur. Size arabanızın durumu hakkında geri bildirim verir ve uzaktan komutlara yanıt verirler.
  • Hareket sensörü alarmları, üstü açılır bir arabanın üstünü aşağıya veya pencereleri açık bırakmanıza olanak tanır ve kamyonet ve kamyonlardaki kargo alanlarını korumak için ve çalınma engellemesi için idealdir.
  • Cam kırılma sensörleri, genellikle bir kapının açılmasına dayanan stok araba alarmlarının aksine, bir camın kırıldığını “duyduklarında” devreye girer.
  • “Eğim sensörlü monitörler” içeren bir güvenlik sistemi arayın. Park halindeki bir arabanın hareket edip etmediğini tespit edecekler ve böylece onu krikoyla kaldırma veya çekme girişimlerini engelleyecekler.
  • GPS senkronizasyonu, bir aracın konumunu takip edebilir ve önceden programlanmış bir alandan ayrıldığında veya alana girdiğinde telefonunuza uyarılar gönderebilir. Ayrıca, çok hızlı seyahat edip etmediğini size bildirebilir. Çalınan bir arabayı kurtarmak istiyorsanız bu paha biçilmez bir varlıktır.

4. Güvenli yerlere park edin

Bir arabaya girilmesi en olası yerler, genel olarak sağduyunun size park etmemenizi söylediği yerlerdir. Aydınlatılmamış ara sokaklar, gölgeli otoparklar ve izlenmeyen şehir içi alanların hepsi araba hırsızları için en önemli gayrimenkullerdir. Önlem olarak, bu alanlardan kaçınmayı öğrenin ve her zaman modern kamera izleme sistemlerine sahip iyi aydınlatılmış noktalar arayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here