Sıcak Havalarda Yolculuk İçin Bazı İpuçları

3
11780
Sıcaklık

Bayram öncesinde şehirlerarası ulaşım artacak. Bir çoğumuz uzun mesafeli yolculuklar yapacağız. Sıcaklık değerlerinin ise artışa geçtiği bu dönemde uzun yolculuklar daha da çekilmez olacak. İşte aracınızla sıcak havalarda yolculuk için bazı ipuçları ve hatırlatmalar.

Soğutma suyu seviyesini kontrol edin

Sıcak hava söz konusu olduğunda, bu bakım açısından ilk tavsiyedir. Soğutma suyunun seviyesini kontrol edin, gerekirse doldurun ve özellikle planlanan uzun bir yolculuğunuz varsa, elinizde bulundurmak için yanınıza su almayı unutmayın. Ayrıca lastiklerinizin durumunu ve basıncını da kontrol edin.

Hararet Seviyesini Kontrol Edin

Bu yüksek sıcaklıklarda, ilk mekanik risk aşırı ısınmadır. Motor hararet göstergesi artışa geçerse, motorun soğuması için durarak kaputu kaldırın. Frenleri çok kullandıysanız da aynısını yapın.  Ayrıca aracınız çok ısındıysa radyatör kapağını o anda açmak size ciddi ararlar verebilir.

Önce Pencereleri Açın

Bir arabanın saunaya dönüştüğünü fark ederseniz, pencereleri açarak aracınızı doğal yollarla havalandırmaya başlayın. Bu zaten birkaç derece sıcaklığın düşmesini sağlayacak. Hızınızı arttırdığınızda ise pencereleri kapatın, çünkü bu yakıt tüketimini artırır.

Klima sıcaklığını çok düşürmeyin

Termal şoku önlemek için klimanın sıcaklığı ile dış sıcaklık arasında 5 ila 10 °  bir fark olması tavsiye edilir. Bu değerlerden çok fazla fark olması durumunda ön camınız parçalanabilir. 24 ° ‘nin altına düşmemek genelde ideal olandır. Soğuk havayı yüze ve göğse doğru yönlendirmekten kaçının.

Sıcak Havalarda Yolculuk

Düzenli Olarak Sıvı Tüketin

Yola çıkmadan önce buzdolabına koymak için su almayı unutmayın. Araçlar için çakmaklığa takılıp kullanılabilen buzdolapları mevcut. Susuz kalmayı önlemek için düzenli olarak, az miktardasu içmelisiniz.

Programlarınızı Ayarlayın

Mümkünse, gün içindeki yüksek ısıya yakalanmamak için daha erken veya daha geç saatlerde araba kullanarak yolculuk sürelerinizi ayarlayın. Her iki saatte bir mola verin ve bu molaları gölge yerde yapmaya çalışın. Mola esnasında araçta yolcu veya hayvan bırakmayın.

Kıyafet Seçimi

Sıcak havalarda yolculuk için en iyisi sentetik malzemeden ziyade pamuklu giysileri tercih etmektir. Ayrıca güneş gözlüğü ve şapka da kullanın. Sürüş esnasında yanmamak için kollarınıza güneş kremi sürmeniz yararınıza olacaktır.

Aracınızı Koruyun

Aracınız park halindeyken yolcu kabininde aşırı ısınmayı önlemek için güneşlik alın. Küçük bir soğutucu içecekleri ve meyveleri serin tutarken güneşlik içerinin ısınmasıne bir miktar engel olacaktır. Pencerelerinizi (yasaları dikkate alarak) renklendirmeyi düşünün.

Uzun Yola Çıkacaklar İçin Diğer Tavsiyeler

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here