Araba evcil hayvan ile seyahat etmenin sizi mutlu ettiğini biliyoruz. Ancak daha güvenli ve hem sizi hem hayvanınızı memnun edecek ipuçlarını siz biliyor musunuz? Gelin birlikte bakalım…

Stres ve seyahat hastalığı

Evcil hayvanınızla bir yolculuğa başlamadan önce onun sağlığını kontrol etmeli ve bir veterinere başvurmalısınız. Hayvanınız yolculuğa çıkmadan en az 2 saat önce hiçbir şey yememelidir. Bulantı geçirmemesi için bulantı önleyici ilaç takviyesi yapabilirsiniz.

Onlara da Bir Bavul Hazırlayın

Evcil hayvanınızın da sizin olduğu gibi ihtiyaçları olacaktır. Onun kişisel eşyaların olan maması, su ve mama kabı, tasma, ve tasma kayışı , minik çöp poşetleri ve son olarak kimliği ve sağlık kayıt kartı ile yola çıkmalısınız.

Gideceğiniz Yeri Evcil Hayvanınıza Göre Seçin

Evcil hayvanlar her ne kadar sevimli olsalar da gittiğiniz yerde rahatsız olacak insanlar mutlaka vardır. Onun için bir otele gidiyorsanız otel kabul şartlarını okumalı ve köpeğinize orada yer olup olmadığını öğrenmelisiniz. Böylece köpeğiniz de sizde kabul edilmemenin üzüntüsünü yaşamamış olursunuz.

Köpeğinizi Arabada Serbest Bırakmayın

Evcil hayvanlar özellikle köpekler hareketli oldukları için arabayı sürüşünüzü engelleyecek veya kazaya sebebiyet verecek müdahaleler olabilir. Bu konuda sorun yaşamamanız için köpeğinize gereken eğitimi vermelisiniz.

Evcil Hayvan Koltuğu

Evcil hayvanlarınıza tıpkı bebekmiş gibi davranarak davranışlarında bir mantık aramamalısınız. Ancak eğitim konusunda gereken önlemi aldıktan sonra istisnai durumları da ortadan kaldırmak için evcil hayvan koltuğu ile hayvanınızı daha güvenli bir pozisyonda seyahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Evcil Hayvan Koltuğu

Koltuk Temizliği

Köpekler tüy dökme ve salya akıtma eğiliminde olduğu için döşemenizi korumak için kılıflar satın alabilir ve ilgili alana yerleştirebilirsiniz. Her yolculuk sonrası döşemenizde kullan at şeklinde almanız gereken kılıflar olmalıdır. Bir kılıfı uzun süre kullanmanız zamanla araç içersinde koku yapabilir.

Ara Sıra Camları Açın

Zaman zaman iç kabin havasını değiştirmek için camları açabilirsiniz. Ancak camları açtığınız esnada köpeğinizin kafasını camdan uzun süreli olarak dışarıya çıkarmasına izin vermeyin. Bu göz enfeksiyonuna neden olabilir.

Kafes Tercihini Kullanabilirsiniz

Evcil hayvanınız küçükse ve eğitmekte zorlandığınız bir karakteri varsa güvenli bir yolculuk için onun kafeste gitmesine izin vermelisiniz. Böylece hareketliliği ile size sürüş esnasında sorun çıkarmaz.

Mola Verin

İnsanların yol yorgunluğu olduğu kadar hayvanlarında bir canı olduğu için yol yorgunluğu çekmiş olma ihtimallerini düşünerek sık sık mola verip ihtiyaç giderebilirsiniz. Keyifli yolculuğunuza moladan sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Onların Yalnız Bırakmayın

Onları asla arabanın içinde uzun süre yalnız bırakmayın. Eğitimli bile olsalar aracın içinde yalnız kalmaları onları huzursuz edip korkmalarına neden olacaktır. Bir de hava sıcaksa onlar için her şey çok daha zorlayıcı olabilir.

Yurt Dışına Çıkıyorsanız Gerekli İzinleri Alın

Bulunduğunu ülkeden sıkıldınız ve evcil hayvanınızla bir maceraya atılmak istiyorsunuz. Bunun için almanız gereken bazı belgeler ve izinler mevcut.

  • Öncelikle köpeğinizin 7 aylıktan büyük olması gerekir
  • Her aşının uzman bir veteriner hekim tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olduğu bir aşı karnesine sahip olmanız gerekir.
  • Köpeğinize uygulanan microchip numarasında ayrıca karnede de bulunmuş olması gerekir.
  • Gideceğiniz ülkeye gitmeden 15 gün önce parazit aşılarının yapıldığına dair bir belgeye ihtiyacınız olacak.
  • Evcil hayvanınızın kuduz aşısının periyodik olarak yapılmış olması gerekiyor.

 

Kaynak – https://www.torque.com.sg/advice/8-tips-travelling-pet-in-the-car/

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here