Forged Piston

Forged Piston -2

Forged ve döküm pistonun ne demek olduğunu ve nasıl üretildiğini daha önceki yazımızda irdelemiştik. Bu yazıda ise yapım aşamalarını gördüğümüz bu iki farklı teknik ile üretilen parçaların avantaj-dezavantajlarından bahsedeceğiz.

Forged ve Döküm Pistonların Farkı

Dövme metodu ile üretilen pistonlar, içi dolu büyük metal parçaların istenilen boyuta indirgenir daha sonra yüksek sıcaklıklarda ısıtılıp pres makineleri tarafından dövülür. Bu işlem sonucunda ham metal istenilen şekle yani piston şekline kavuşur. Bu yöntem uygulanırken dövülen ham metalin moleküler yapısında bir takım değişiklikler olur. Pres makineleri tarafından uygulanan büyük kuvvet etkisiyle metal içindeki parçalar birbirine giderek yaklaşır. Birim hacimde yer alan molekül sayısı her darbede biraz daha artar.

Forged Metal

Döküm malzemeler mikroskop altında gözenekli, daha süngerimsi bir yapı sergilerken; forged materyal daha sıkı ve tok görünür.,

Avantajları

  • Dövme yöntemiyle üretilen pistonlarda moleküler yapı olabildiğince sıkılaşmıştır. Moleküller arası boşluklar yok denecek kadar azdır. Bu yapı ortaya çıkan malzemenin basınç ve sıcaklığa karşı çok daha dayanıklı olmasını sağlar. Bu sebeple daha performanslı arabalar inşa edilirken mutlaka forged piston kullanılır. Döküm pistonlar yüksek sıkıştırma oranları ile yüksek oktanlı yakıtlar kullanan araçların motorunda oluşan yüksek sıcaklık ve basınç ortamında düzgün çalışamaz.
  • Forged pistonlar ağırlıklarının hafif olmasıyla çok daha avantajlıdır. Döküm metodunda dayanıklılığın sağlanabilmesi açısından kalınlık belli bir değerin altına düşürülemez. Ancak dövme yöntemiyle moleküler yapının sıkışması sağlanarak hem daha ince, hafif ve çok daha dayanıklı pistonlar üretilir.

Dezavantajları

  • Maliyetlidir. Dövme yöntemi döküme göre daha zordur. Dövme işlemi sonucunda oluşan sağlam yapı üzerinde segmanların açılması gibi ince işlerin yapılması çok daha uzun sürer. Daha uzun sürdüğü gibi ortaya çıkan materyalin dayanıklılığı çok yüksek olduğundan üzerinde işlem yapılan aletlere zarar verebilir.
  • Mükemmel oranı yakalamak zordur. Forged işlemi yüksek sıcaklıklarda yapıldığından yaşanan genleşme işleri zorlaştırır. Bunu en aza indirgemek için ise metalin (genelde alüminyum) içinde bulunan silikon oranında çeşitli ayarlamalar yapılır. Silikon oranı arttıkça malzemenin dayanıklılığı düşer, kırılganlığı artar. Doğru kalibrasyonu bulmak için gerçekten usta ellerin elinde yapılması gerekir.

2.El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here