Yaşlı Sürücüler İçin Güvenli Sürüş Tavsiyeleri

1
1171
Güvenli-sürüş-tavsiyeleri
Güvenli-sürüş-tavsiyeleri

Güvenli sürüş tavsiyeleri her sürücünün dikkat etmesi gereken önemli hususlardır. Ancak yaşlılar için bunlar daha kritik önemdeler. Araba kullanırken diğer faktörlerin yanı sıra reflekslerimize, işitme ve görüş yetimize bağlıyız. Hepimizin bildiği gibi, bunlar da ilerleyen yaştan olumsuz etkilenebilir. Yaşlanmanın fiziksel yeteneklerimiz üzerindeki etkisini telafi etmeye yardımcı olmak için akılda tutulması gereken bazı ipuçlarını derledik.

Yaşlı Sürücülere Güvenli Sürüş Tavsiyeleri Nelerdir?

yaşlıl-sürücülere-güvenli-sürüş-tavsiyeleri
yaşlıl-sürücülere-güvenli-sürüş-tavsiyeleri

 

  • Fiziksel Sağlığınızı Takip Edin ve Koruyun

Araba kullanmak fiziksel bir çaba olabilir. Güç ve esneklik biz yaşlandıkça azalabilir ve bu nedenle direksiyon ve kör noktaları kontrol etme gibi sürüş aktiviteleri daha zor hale gelebilir. Güç ve esneklikteki düşüşlerle mücadele etmek için mümkün olduğunca fiziksel olarak aktif kalmaya çalışın. Hareketsiz durumdaysanız veya egzersiz yapma becerinizle ilgili endişeleriniz varsa, lütfen önce doktorunuza danışın.

 

  • Yorgunluk ve İlaç Kullanımının Farkında Olun

En yaygın ilaçlardan bazıları uyuşukluğa, görme ve algıyı etkileme, karar verme, reaksiyon süresi ve manevraya neden olabilir. Tek başına veya bir arada, bu yan etkiler güvenli araç kullanma becerimizi bozabilir. Siz veya tanıdığınız biri bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsa, sürekli güvenli sürüşe izin verecek bir plan geliştirmek için derhal bir doktora veya eczacıya danışın.

 

  • Düzenli İşitme ve Görme Testlerine Sahip Olun

Görme ve işitme yeteneği yaşlandıkça azalabilir. Görme ve işitmemizi düzenli olarak kontrol ettirmek ve herhangi bir düşüşü önlemek için uygun adımları atmak, güvenli bir şekilde sürmemize yardımcı olabilir.

 

  •  Sınırlarınızı Bilin

Yolların daha sıkışık olduğu trafiğin yoğun olduğu saatlerde, gece görüşün karanlık çevre ve karşıdan gelen trafikten gelen farlarla sınırlı olduğu veya aracın kontrolünün zorlaştığı ve görüşün zorlaştığı sert havalarda olduğu gibi rahatsız edici olabilecek sürüş koşullarından kaçınmak en iyisidir. daha sınırlı.

Güvenli Sürüş Sizi Hayatın İçinde Tutar!

güvenli-sürüş
güvenli-sürüş

Sırf yaşlandığımız için özgürlüğümüzden vazgeçmemize gerek yok. Bununla birlikte, deneyimlerimizi kullanmalı ve doğal yaşlanma sürecine eşlik eden bazı sürüş zorlukları için önlem almalıyız. Böylelikle, her zaman direksiyonumuza geçecek bir toruna ya da görevliye ihtiyaç duymayız. İlerleyen yaş ortalaması ile artık yaşlılar akan hayatın da önemli parçaları olarak tavsiyelere uymalıdır.

İkinci El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here