Lexus LC 2021: Yüksek Güvenlikli Spor Otomobil

0
1433
2021_Lexus_LC_spor-otomobil
2021_Lexus_LC_spor-otomobil

Lexus LC , lüks spor otomobil sıralamalarında listelerin ilk yarısında yer alıyor. Konforlu bir sürüş ve birinci sınıf bir iç mekanın yanı sıra olağanüstü ve aynı zamanda alışılagelmiş güvenilirlik derecesi ile sürüş çok eğlencelidir. Bununla birlikte, bazı sınıf arkadaşlarının kör edici atletik yapısına da sahip değildir.

 

Lexus LC İyi Bir Araba mı ?

Lexus_LC
Lexus_LC

Evet, Lexus LC mükemmel bir otomobil. Bir coupe olarak ve şimdi bir convertible olarak mevcut olan bu Lexus, güçlü V8 ve hibrit güç aktarma ünitesi seçeneklerine sahip. Bunlardan ikincisi sınıf için harika gaz kilometre performansı sağlar. LC iyi çalışır ve sorunsuz bir şekilde çalışarak sürüşü keyifli hale getirir. İçeride, destekleyici koltuklara ve birçok teknik özelliğe sahip birinci sınıf bir iç mekan bulacaksınız. LC, ayrıca lüks spor otomobiller arasında en iyi öngörülen güvenilirlik derecesine sahiptir.

Ancak LC ile tabi ki her şey mükemmel değil. Bazı rakipler daha güçlü motor seçeneklerine veya daha üstün yol tutuşuna sahiptir.  Birçok rakip, daha kullanıcı dostu bilgi-eğlence sistemlerine sahiptir. Ayrıca, LC’nin inanılmaz derecede küçük bir gövdesi vardır ve bu da bir veya iki küçük çantadan çok daha fazlasını taşımayı zorlaştırır.

2021 Lexus LC Satın Almalı mıyım?

2021_Lexus_LC
2021_Lexus_LC

Harika bir araba ve hoşuna gidecek çok şey olmasına rağmen, Lexus LC her alıcı için doğru seçim olmayabilir. Bunun nedeni, sınıftaki ne en atletik ne de en zengin otomobil olması ve hala yüksek bir başlangıç ​​fiyatı taşımasıdır. Bu, lüks bir spor otomobil için tuhaf değil, ancak Porsche Boxster gibi sınıf rakipleri, LC’nin yaptığı çoğu şeyi önemli ölçüde daha düşük bir fiyata sunuyor. Bu da onu çok daha pahalı hale getiriyor.

LC Performansı: Eğlenceli ve Kusursuz

lc-performansı
lc-performansı

LC Motoru

LC’de iki güç aktarma organı seçeneği vardır: LC 500’de 471 beygir gücünde doğal emişli bir V8 motor ve LC 500h’de bir V6 motor ve iki elektrik motorundan oluşan 354 beygir gücünde bir hibrit kurulum. V8, 10 vitesli bir otomatik şanzıman ile eşleştirilirken, hibrit bir değişken hibrit otomatik şanzıman ile birlikte gelir.

 

Hangi güç aktarma organını seçerseniz seçin, hareketli ve canlı bir kurulum elde edeceksiniz. Hızlanma, efsane olmasa da hızlı bir şekilde gelir ve V8’in boğazdan gelen egzoz sesi deneyime katkıda bulunur. 10 vitesli otomatik şanzıman sorunsuz ve zamanında vites geçişleri sağlar. Hibritin şanzımanı da duyarlıdır, ancak bazen bir stop lambasından uzaklaşırken tereddüt eder.

 

LC Sürüş ve Kullanım

Bu Lexus, engebeli yollarda bile yastıklı bir sürüş sağlar ve bu da onu harika bir seyir aracı yapar. Ancak bu yumuşak sürüş atletizmi engellemez. LC keskin direksiyona ve güçlü frenlere sahiptir ve dönüşlerde çok az gövde dönüşü vardır. Porsche 911 gibi süper atletik rakiplere ayak uyduramaz, ancak LC’de bolca eğlenebilirsiniz.

 

LC İç Mekan: Beğenilecek Çok Şey Var

lc-iç-mekan
lc-iç-mekan

 

LC Bagaj Alanı

Spor otomobil standartlarına göre bile, LC’nin küçük bir gövdesi vardır. LC 500 sadece 5,4 fit küp alan sağlar ve bu da yaklaşık üç alışveriş çantası için yeterlidir. LC 500h, 4,7 fit küp ölçen daha da küçük bir gövdeye sahiptir.

 

LC’ye Kaç Kişi Oturuyor?

LC teoride dört kişiyi barındırır. Sıkışık arka koltuklar, kısa bir yolculuktan daha fazlası için yetişkinler için rahatsız edici. Ön koltuklar geniş, destekleyici ve rahattır ve sürücü müthiş bir dış görüş alanına sahiptir. Ayrıca, aracın alçak konumlandırmasına rağmen, içeri girip çıkmak da kolaydır.

 

LC İç Mekan Kalitesi

LC’nin kabini hakkında beğenilecek çok şey var. Zarif ve çekici ve hemen hemen her yüzeyi kaplayan en iyi malzemeler var. Başka bir deyişle, lüks bir arabanın parçası gibi görünüyor.

 

LC Bilgi-Eğlence, Bluetooth ve Navigasyon

Çok az bilgi-eğlence sistemi Lexus kadar zahmetlidir. Dokunmatik yüzey denetleyicisinin kullanımı zordur ve kullanıcıların dikkatini yoldan uzaklaştırmak için uzun bir süre harcamasını gerektirir. Apple CarPlay ve Android Auto gibi akıllı telefon bağlantı özellikleri faydalıdır, ancak izleme yüzeyinden tamamen kaçınmanıza izin vermezler.

 

LC Güvenlik Özellikleri

Standart aktif güvenlik özellikleri:

  • Önden çarpışma uyarısı
  • Yaya algılama
  • Otomatik acil frenleme
  • Kör nokta izleme
  • Arka çapraz trafik uyarısı
  • Şeritte kalma yardımı
  • Şerit kalkış uyarısı
  • Dikiz kamera
  • Otomatik uzun huzmeli farlar
  • Uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Mevcut gelişmiş güvenlik özellikleri
  • Ön ve arka park sensörleri
  • Baş üstü ekranı

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here