Volkswagen’den Yeni Motorlar

0
1005

Alman üretici Volkswagen, Viyana’daki Motor Sempozyumu’nda yeni teknolojinin ürünü motorlarını gün yüzüne çıkardı.

 VW, aşırı beslemeli motorlara yatırım yapmaya devam edecek gibi görünüyor. VW Polo’dan tanıdık olan, EA211 kodlu 1,0 litrelik benzinli motor, üzerinde yapılan değişikliklerle ve turbo beslemeyle tam 272 HP güç ve 270 Nm tork üretir hale gelmiş. Bu motorda kullanılan e-booster özelliği sayesinde de turbo boşluğunun en aza indirilmesi amaçlanmış. Motorun henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyor.

Fakat seri üretime hazır bir motor mevcut; 6,0 litrelik W12 TSI motor, 608 HP güç ve 900 Nm tork üretiyor. Bu motorun en ekonomik 12 silindirli motor olduğu iddia ediliyor. Modele göre değişiklik gösterse de motor sayesinde bir otomobilin 0’dan 100 km/s hıza 4 saniyede ulaşabileceği ve 300 km/s son hıza erişebileceği söyleniyor. Yeni motorun bir sonraki nesil A8’de, Continental’de ve Bentley Bentayga’da kullanılması bekleniyor.

Öte yandan turbo beslemeli dizel TDI motorlar da artık Euro 6 normlarını karşılıyor. Yeni Transporter’da kullanılması beklenen motorların gücü 84 HP ile 204 HP arasında değişecek. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here