Lexus Türkiye’ye geliyor!

8
1522

Premium otomobiller üreten üreticilerden Japon Lexus markası, yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye pazarında satışa başlayacak.

Otomobilde lüks kavramına yeni standartlar getirmeyi hedefleyen Lexus artık Türkiye’de. Premium otomobil pazarında “müşteri odaklılık” kavramını yeniden tanımlamayı amaçlayan Lexus, yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye’de de satışa sunulmaya başlanacak. Lexus, üretilmeye başlandığı 1989 yılından itibaren dünyanın en itibarlı otomobil markaları arasında bulunuyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de uzun süredir Lexus’a bir talep olduğunu belirterek “Bu konuda bir süredir çalışıyorduk. Ürün gamının yenilenmesi ve farklı motor seçeneklerinin pazara sunulması ile birlikte Lexus’u bekleyen Türk halkının karşısındayız. Lexus premium segmentte “müşteri odaklılık” kavramını yeniden tanımlayacak. Türkiye’de ki lüks segment müşterileri iyi eğitimli, kültürlü, sık seyahat eden ve beklentileri yüksek olan bir kitle. Lexus markasının Türkiye’de olma nedeni de budur. Artık Türkiye’de yaşayan premiumsegment müşterileri hak ettikleri deneyimi yaşayabilecekler” dedi.

Dünyanın 80 ülkesinde satışta olan Lexus’un Türkiye operasyonlarının Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından yürütüleceğini de sözlerine ekleyen Bozkurt şunları söyledi;

“Müşterimizin karşısına yeni bir hizmet anlayışı ile çıkacağız. Lexus kalitesiyle doğru orantılı bir hizmet anlayışını müşterilerimiz Lexus showroom’una girdiği andan itibaren hissedecek. Öncelikle İstanbul’da açacağımız bir showroom ile Türkiye pazarına giriş yapacağız. Tüm süreçlerde yaşattığı müşteri deneyimi ile farklılığını ortaya koyan Lexus, Japonların huzuru hissettiren “Omotenashi” felsefesini kendine temel olarak alıyor.  Kişiye özel bir misafirperverlik anlayışının karşılık bulduğu “Omotenashi” felsefesi ile müşterilerimize Lexus Müşteri Deneyimini otomobil alırken, kullanırken ve sonrasında da yaşatacağız. Lüks segment müşterileri daha önce hiç yaşamadıkları bir müşteri deneyimi yaşayacaklar…”

8 YORUMLAR

  1. Çok güzel bir karar. Ülkemizde premium otomobilin sadece alman olabileceği algısı var, ama dünyada bu böyle değil (evet almanlar iyi ama başka iyiler de var) ! Acura, Lexus, Infiniti, Cadillac, Lincoln, Jaguar en az almanlar kadar iyi premium araçlardır. Rekabetin artması tüketicin lehine olur.

  2. keşke lexus yüksek hacimli araçların bu kadar vergisinin yüksek olduğu bir dönemde değil de 10 yıl önce girseydi pazar. en azından ikinci el alma şansımız olurdu:)

  3. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın lüks markası Lexus uzun bir aradan sonra Türk tüketicisiyle buluşuyor. Aslında bakarsanız bu otomotivin yakın tarihin en büyük efsanesiydi. Hemen hemen her yıl Lexus’un Türkiye’de satışına başlanacağına dair hikayeleri hep duyardık bunun gerçekleşmesi için 2015’i beklememiz gerekti. Nissan’ın İnfiniti’si neyse Toyota’nın Lexus’u da o. Lexus’un Türkiye temsilciğini Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş üstlenecek. Malesef bizim ülkemizde şöyle bir kanı var; premium otomobilin sadece Alman olabileceği algısı var. Bu aslında çok yanlış. Ama dünya da bu böyle değil sadece bizim ülkemizde böyle. Evet Almanlar iyi işler yapıyor fakat başka iyi markalarda var Honda(Acura), Nissan(İnfiniti), Ford(Lincoln), Cadillac zaten bambaşka bir dünyanın en güzel araçlarından birisi. Yalnız Toyota Türkiye Lexus’u ülkemizde satışa sunmak için çok geç kaldı. Bence bu geç kalınmış bir hamle ama doğru bir hamle bakalım Lexus rakipleri karşısında ne kadar başarılı olabilecek bunu hep birlikte göreceğiz.

  4. o fiyatlara mercedes bmw audi jaguar gibi ülkemizde lüks araç pazarını domine eden markaların yanına bile yaklaşamaz.inanılmaz pahalı ve takoz gibi araçlar.rafine değiller.inanmıyorsanız araştırın.

  5. Nissan’ın İnfiniti’si neyse Toyota’nın Lexus’u da o. Japonlar özellikle ABD pazarındaki marka bağımlılığını besleme ve uygun fiyatla lüks arasındaki farkı keskinleştirmek için yeni markalar yaratmayı tercih etti ve günümüzde bu markalar ana firmalardan daha farklı algılanmaya başlandı. Lexus da lüks Toyota modellerinde fazlasını üretiyor ve bu çekici otomobiller yıl sonundan itibaren Türkiye’de de satılmaya başlanacak. Türkiye’de büyüyen premium pazarından pay almaya çalışacak olan markanın satışları 2016 Ocak ayı itibariyle başlayacak. İlk showroom İstanbul/Maslak’ta açılacak 1000 metrekarelik iddialı bir alan olacak. Aynı yıl içinde Lexus’un Ankara İzmir Bursa Antalya ve Adana’da da temsilcilikleri devreye girecek. Aslında bu biraz abartılı bir temsil alanı gibi görünüyor çünkü Lexus’un yıllık 250 adetlik satış hedefi için muhtemelen sadece İstanbul bile yeterli olacaktır.Tabii bu noktada markanın ürün gamına bakmamız gerekli. Çünkü Lexus diğer premium markaların aksine küçük hacimli motorlara sahip değil. Hatta en küçük motoru yeni devreye giren 2,0 litrelik benzinli motor. Bununla birlikte Lexus’un hitabettiği pazar payı da oldukça küçülüyor. Lexus’un ürün gamı Toyota’dan oldukça farklı. CT, IS, GS, LS, RX, NX ve RC F Avrupa’da satılan modeller. Model isimleri inanılmaz derecede sıkıcı ama içerikleri daha iyi olur diye düşünüyoruz. Bu modellerden bizi en çok ilgilendirecek olanlar yeni tanıtılan RX, CT, IS ve NX.

  6. Bu yılın Mart ayından itibaren Türkiye pazarına girecek olan premium segmentin dikkat çekici markası Lexus heyecan verici modelleriyle farkını ortaya koymaya devam ediyor. Lexus’un yenilenen sedan modeli GS ve yeni spor modeli RC 80 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla İstanbul’daki Lexus showroomunda yerini almaya hazırlanıyor. Türkiye’de satışına başlanacak 6 Lexus modeli arasında yer alacak olan RC ve GS ile birlikte premium segmentte kendini kanıtlamış IS, NX, RX ile LS modelleri de beğenilere sunulacak. Lexus’un Türkiye’de satılmaya başlamasıyla birlikte hem hizmet hem de ürün anlamında müşterilerin çok farklı bir deneyim yaşayacaklarını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt “Global premium marka olan Lexus, Türkiye’de uzun zamandır bekleniyordu. Bu markanın her modeli kendine has ve sınıfında fark yaratacak özelliklere sahip. Lexus modelleri lüks özellikleri, tasarımı, performansı ve hibrit versiyonlarıyla bu segmentte bir boşluğu dolduruyor. Bu yüzden ürün gamımıza sonuna kadar güveniyoruz. Yeni GS ve RC modelleri ise markanın sportif, lüks ve konfor odaklı yanlarını kusursuz biçimde temsil ediyor. Sedan ve coupe pazarlarında fark yaratacak iki modelle birlikte Türkiye pazarında güçlü bir konumda olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

  7. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın merakla beklenen lüks markası Lexus uzun bir aradan sonra Türk tüketicisiyle buluştu. Aslında bakarsanız ilk Lexus Rahmetli Özdemir Sabancı’nın da makam otomobili olan LS 400 özellikle düşük yakıt tüketimi sunan V8’i otomatik şanzımanı ve birçok özelliğiyle kısa zamanda adından sıkça söz ettirmişti. Lexus Türkiye’deki ilk showroomunu İstanbul Maslak’ta açtı. Üretilmeye başlandığı 1989 yılından bu yana dünyanın en itibarlı otomobil markaları arasında yer alan Lexus tüm dünyada göz alıcı şıklığı, kalitesi ve performansı ile “ayrıcalıklı” olmak isteyenlerin tercihi olan Lexus, satışına başladığı 6 üst premium modeli ile Türkiye’de yeni bir dönemin öncülüğünü de üstlenecek. Lexus müşterilerinin karşısına ilk defa yaşayacakları bir deneyim ve yeni bir hizmet anlayışı ile çıkacak. Lexus için özel bir konseptle hazırlanan Maslak showroomundaki 1.000 metrekare alanda; IS, GS, LS, NX, RX ve RC modelleri bulunuyor. Açılışta konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt Türkiye’de Lexus markasının uzun zamandır merak ve heyecanla beklendiğini belirterek “Lexus hayranlık uyandıran bir marka. Lexus’un felsefesi ‘sadece bir otomobil üretmek değil, bir sanat eseri üretmektir. Lexus; sadece lüks bir otomobil markası değil bir yaşam biçimidir” dedi. Bozkurt sözlerine “Türkiye pazarına girişimiz ile birlikte lüks kavramı ülkemizde de yeniden şekillenecek. Sadece ürünümüzle değil sunduğumuz hizmetler ile de farklılığımızı yansıtacağız. Lexus’un d

  8. İlk ortaya çıkışı çok eskiye değil 1989 yılına kadar uzanan dünyanın taze sayılabilecek lüks otomobil markalarından biri olan ve dünyanın en itibarlı otomobil markaları arasında yerini alan Lexus 17. ülke olarak Türkiye’de faaliyete geçti. Kurulduğu 1989 yılından bu yana 8 milyon araç satan Lexus’un satışları içinde hibrit motorlu araçların payı 1 milyon adeti buluyor. Lexus IS, GS, LS, NX, RX ve RC modelleriyle Türkiye pazarına giriş yaptı. Hibrit teknolojisine de sahip olan modeller Türk lüks segment müşterisinin beğenisine sunulacak. 6 farklı modeli ile geniş bir kullanıcı kitlesini hedefleyen yeni Lexus modellerinin fiyatları da açıklandı. Lexus modellerinin fiyatları 65 bin Euro seviyesinden başlayıp 309 bin Euro’ya kadar yükseliyor. İlk Lexus Rahmetli Özdemir Sabancı’nın da makam otomobili olan LS 400 özellikle düşük yakıt tüketimi sunan V8’i, otomatik şanzımanı ve birçok özelliğiyle kısa zamanda adından sıkça söz ettirmişti.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here