Volkswagen elektrikli ofis koltuğu tasarladı. Tam elektrikli olan bu ofis koltuğu ilginç bir tasarıma sahip. Bu tasarımı Volkswagen Ticari Araçlar Norveç şubesi yaptı. Firma arabalarda yer alan bir dizi özelliği bu koltuğa ekleyerek şimdiye kadar en karmaşık ofis koltuğunu yarattı.

Volkswagen’in Elektrikli Ofis Koltuğunun İlginç Özellikleri

İşlevsel pek çok özelliğe sahip ofis koltuğunda LED aydınlatma ve şerit ışıklar yer alıyor. Bunun yanı sıra koltuklarda hiç alışık olmadığımız bir bilgi-eğlence sistemi de bulunmakta. Ayrıca bu elektrikli ofis koltuğunda geri dönüş kamerası da yer alıyor.

Geri dönüş kamerasına ek olarak sinyal lambası ve 360 derecelik sensör de yer alıyor. Bu koltuğun özellikleri saymakla bitmiyor. Isıtma özelliğine sahip bu ofis koltuğunun arka kısmında özel bir bölme yer alıyor.

Bu özel bölmede kullanıcı ufak tefek ofis eşyalarını buraya koyarak taşıyabilecek. En ilginç olan kısmı ise bu ofis koltuğuna römork takılabilmesi.

Firma bu koltuğun tam şarjlı bir akü ile 12 km boyunca kesintisiz gidebileceğini söyledi. Ayrıca bu ofis koltuğunun maksimum hızının ise 20 km/s. olarak açıklamış durumda. Bu hızı ve menzili sağlayan ise koltukta yer alan tek bir elektrik motoru. Koltukta dört inç boyutunda alüminyum jantlar yer alıyor.

Tam Elektrikli Ofis Koltuğu Hakkında Diğer Detaylar

Koltuk Volkswagen logolu alüminyum jantlara sahip. Koltuğun kol kısmında elektrikli araçları taklit eden bir tasarım göze çarpıyor. Burada ayrıca çok renkli parti moduna sahip bir çift LED far bulunmakta.

Arka tarafında koltuğun dönüş sinyallerine bile yer verilmiş durumda. Yükseklik ayarı yapılabilen koltukta güvenlik için ayrıca bir de emniyet kemeri yer alıyor.

Koltuğun sağ tarafında bir kontrol paneli bulunmakta. Sol tarafından ise dokunmatik ekran ile kontrol edilebilen ses sistemi ve bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Bu dokunmatik ekran ayrıca arka görüş kamerasından gelen görüntüyü buraya aktarmakta.

Son olarak koltukta cihazı şarj etmek için bir USB yuvası da yer almakta.

Volkswagen’in bu ofis koltuğunun şu an için seri üretime geçip geçmeyeceği kesin değil. Firma bu koltuğun fiyatı hakkında resmi olarak bir bilgi paylaşmadı. Firma ilerleyen günlerde koltuğun testlerini ve diğer pek çok detayı açıklayacağı bir etkinlik düzenleyecek. Burada koltuk hakkında pek çok detayı da öğrenme fırsatımız olacak.

Sıfır Km Volkwagen Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here