Honda, EICMA 2022’de yepyeni Honda XL750 Transalp macera gezici modelini tanıttı. Motosiklet, Honda’nın 9.500 dev/dak’da 87 beygir ve 75 Nm’de azami güç üreten yepyeni 755 cc paralel çift motorla (yeni CB750 Hornet ile paylaşılıyor) çalışacak.

Modele Genel Bakış

Honda XL750 Transalp

Transalp’ın tasarımı, yolda mükemmel bir şekilde çalışan bir pakette benzersiz bir macera turu hissi yansıtıyor. Uzun bacaklı duruş, maceracı ruhun güçlü bir ifadesini oluşturuyor. Ayrıca kaporta ve ekran birlikte çalışarak rüzgâr koruması sağlıyor. Genel görünüm şık, basit ve temiz.

Mühendislik Harikası

Motosiklet, Honda’nın mühendislik becerisinin büyük bir kısmını küçük bir alana sığdırmış. Bununla birlikte tüm devir aralığında güçlü tepki sağlıyor. Tam da tek başına veya ikili turlar için gerekli olan şey! Yepyeni 755cc, paralel çift silindirli ünite (yeni CB750 Hornet ile ortak), 67,5 kW azami güce sahip. Bununla birlikte 75 Nm’de zirve yapan devir aralığı boyunca güçlü bir tork desteği üretiyor. Wire By Throttle (TBW) sisteminin rafine ayarları, motor karakterini touring ve konfora yönlendiriyor.

Kompakt, rakip CRF’den türetilen Unicam sekiz valfli silindir kafaları, optimum yanmayı sağlamak için aşağı çekişli hava girişleri ve Vortex akış kanalı kullanıyor. 270° krank, his ve karakter göze çarpıyor. Elektronik sürücü yardımcıları, Throttle By Wire (TBW) aracılığıyla çalışıyor. 4’ü önceden ayarlanmış Motor Gücü, Motor Freni, ABS ve entegre Wheelie Kontrolü ile Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) kombinasyonları içeren 5 sürüş modu içeriyor. 5. “Kullanıcı” modu, sürücünün kendi tercih ettiği kombinasyonu belirlemesine olanak tanıyor.

Yol Tutuş Performansı

Honda XL750

Özellikle yol tutuşu hafif, çevik ve güven verici. Çelik elmas çerçeve, duvar/boru kalınlığı ve sertliğinin optimizasyonu sayesinde hafif. Böylelikle esnek yol performansı ve yol dışı tümsek emilimi için süspansiyon en yüksek kalitede! Pro-Link aracılığıyla çalışan Showa 43 mm SFF-CA USD çatallar ve arka amortisör. Bununla birlikte çift iki pistonlu kaliperler verimli durma gücü sağlıyor. Ayrıca ön ve arka 90/90-21/150/70-18 lastikler yolda veya arazide çok yönlülük sunuyor.

Muhteşem Donanım

Honda XL750 EICMA

EICMA fuarında tanıtılan zengin özellik listesinin başında, Android ve IOS cihazlar için Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol sisteminin (HSVC’ler) bağlantısı var. Bunun yanı sıra tüm sistemlerin canlı bilgi iletimi görüyoruz. Ayrıca yönetimini sağlayan 5 inçlik bir TFT renkli ekran yer alıyor. Tüm aydınlatma LED’dir; göstergeler otomatik olarak iptal oluyor. Ayrıca diğer yol kullanıcılarını ani fren yapma konusunda uyarmak için Acil Durdurma Sinyali (ESS) teknolojisini içeriyor.

Quickshifter, yumuşak ve sert valizler, ralli/gezi ekipmanları göze çarpıyor. Ayrıca kozmetik geliştirmeler dahil olmak üzere bir dizi aksesuar, sahibinin tercihine göre gitmeye hazır.

23YM XL750 Transalp, üç çarpıcı renk seçeneğiyle sunulacak ve aralarında orijinal XL600V’ye saygı duruşunda bulunan ve bir simgenin dönüşünü simgeleyen güzel Tricolor da yer alacak.

Mat İridyum Gri Metalik
Mat Balistik Siyah Metalik
Ross Beyaz Üç Renkli

EICMA 2022, Milano.

Honda Motosiklet Fiyat Listesi Kasım 2022 (Aylık Güncellenir)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here