Toyota GR Supraya Manuel Şanzıman Seçeneği!

0
1323
Toyota GR Manuel vites

2019 yılında altyapısını BMW Z4 ile paylaşan, Toyota GR Supra tekrardan aramıza katıldı. Hayranları her ne kadar bu duruma sevinse de hoşlarına gitmeyen bir durum söz konusuydu. Bu da Supra’nın manuel şanzıman desteğinin olmayışı. Ancak şirket artık bu çağrılara kulak verdi. Böylece 2022 Toyota GR Supra’ya üçüncü pedalını yani debriyaj pedalını ekledi.

Toyota Supra Manuel Şanzımanına Kavuşuyor!

Dördüncü nesil A80 kodlu Toyota Supra’nın yeri hayranlarının gözünde bir başka. Bu otomobil özellikle Hızlı ve Öfkeli filminden sonra şanına şan katmıştı. Üstelik sınırsız modifiye imkanı sunan 2JZ motoruyla da bütün ilgiyi üzerine çekmişti.

Toyota 21 sene sonra beşinci nesil Supra’yı sevenlerinin karşısına çıkarmıştı. A90 kasa kodu ile tanıtılan bu yeni Supra ne yazık ki biraz hayal kırıklığı olmuştu. Çünkü model sadece otomatik şanzıman ile sunuluyordu. Ancak Toyota artık bu durumu değiştiriyor.

Toyota GR Supra

Özellikleri

Toyota, A90 kasa kodlu Supra modeline artık manuel şanzıman seçeneğini getiriyor. Söz konusu model bu yılın son çeyreğinden itibaren 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak. Üstelik 3.0 litrelik 6 silindirli motoru 387 beygir güç ve 497 Nm tork üretebiliyor.

Japon otomobil üreticisi Toyota, çok beklenen manuel şanzımanın dönüşünü özel bir versiyon getirerek kutluyor. Bu özel versiyonun adı A91 MT. Söz konusu özel versiyon; kırmızı detaylar ve 19 inçlik mat gri özel jantlara sahip olacak. Üstelik içeride de özel Cognac deri koltuklar ve GR amblemli Alcantara vites topuzu bizleri karşılayacak. Bir diğer yandan kırmızı kule gergisi ve 12 hoparlörlü JBL ses sistemi de bu özel versiyonda öne çıkan detaylar arasında.

Toyota GR Supra manuel şanzıman

A91 MT Supra’da manuel şanzıman dışında başka yenilikler de mevcut. Bunlardan biri de gelişmiş viraj ve sürüş dengesi için yenilenen süspansiyon sistemi. Aynı zamanda model, aktif bir arka diferansiyele kavuşmuş. Yenilenen Supra’da elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemi de elden geçirilmiş.

Son olarak, Toyota GR Supra eskisine nazaran daha iyi bir kalkışa sahip. Üstelik viteste hızlanma için otomatik şanzımanda 3.15 olan son dişli oranı manuel versiyonda 3.46 olarak kısaltılmış. Böylece spor otomobil performansına layık bir performans elde edilmiş olmuş.

Sıfır Km Toyota Modelleri Ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here