Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Açıldı

0
1090
Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Açıldı

Dünyanın ilk uçan araba havaalanının açılışı İngiltere’nin Coventry şehrinde gerçekleşti. Havacılık ve uzay şirketi olan Urban-Air Port’un inşa ettiği havalimanı “Air-One” ismini taşıyor. Bu adımla birlikte insanlık, Jetgillerin yaşam tarzının hakim olduğu bir geleceğe biraz daha yaklaşmış oldu. Uçan arabalar ve teslimat drone modellerinin yanı sıra otonom acil yardım ekipmanlarının hizmetine açık olacak havalimanı birçok anlamda öncü olmayı başarıyor.

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Açıldı

Yakın gelecekte dünya çapında 200’ü aşkın uçan araba havalimanı olması bekleniyor. Bu anlamda İngiliz havacılık şirketi sektöre yön verecek nitelikte bir adım attı demek mümkün. Şirket aynı zamanda çevre farkındalığına da oldukça fazla önem veriyor. Bu anlamda sıfır emisyonlu insansız hava araçları ile insanları ve teslimat paketlerini taşımayı hedefliyor.

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Tasarımı

Air One alışılagelmiş havaalanlarından biraz farklı. Bu havalimanının büyük kısmını diğer havalimanlarında alışık olduğumuz gibi kafe ya da oteller oluşturmuyor. Aksine bu havaalanında öncelik taşımacılığa verilmiş halde. Air One’ın tasarımı havaalanına inen her aracın bakımı için gerekli altyapıya sahip. Yani bu havalimanına uğrayan her uçan araba ya da drone kolaylıkla şarj olup yoluna devam etme hakkını elde etmiş olacak.

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Açıldı

Air One’ın içinde lojistik merkezi ve araç hangarı çok büyük bir yer kaplıyor. Ek olarak yolcu salonu, kafe ve perakende satış yapılan birkaç dükkan yer alıyor. Fütüristik bir tasarımı olan uçan araba havalimanı adeta geleceğe göz kırpıyor. Büyük bir uzay mekiğini andıran görüntüsüyle gelişen hava hareketliliğinin merkezlerinden birisi olmayı hedefliyor. Şirkete göre bu hava hareketliliğinin pazar payı 20 yıllık süreçte 1 trilyon doları geçecek.

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı, iç mekan

Şirketin yönetim kurulu başkanı Ricky Sandhu, Air One’ın yeni bir ulaşım çağının başladığı nokta olduğunu ifade etti. Ayrıca İngiliz şirketin bu havalimanıyla yeniliklere sadece başladığını, devamının çok yakında geleceğini belirtti. Sandhu şimdiye kadar uçak, tren, gemi ve arabalar kullanılsa da böylesi bir hava hareketliliğinin hiç yaşanmadığını da ekledi. Böylece bu yeni uçan araba havalimanının yeni dünya düzeninin öncü merkezlerinden birisi olduğunu da ekledi.

Geleceğin Lojistik Merkezlerinin Ön Gösterimi

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Açıldı

İngiliz havacılık şirketi bu havalimanının işletmesinde ABD’li elektrikli araç üreticisi Supernal ile ortak çalışıyor. Ayrıca havalimanının hangarlarında da Supernal’in konsept eVTOL aracı yer alıyor. Supernal’in ticari sorumlusu Mike Whitaker da havalimanı hakkında açıklamalar yaptı. Gelecekte insanların nasıl bir lojistik anlayışı olacağının ilk somut örneği olduğunu vurguladı.

İngiltere’de yaygınlaşacak olan bu uçan araba havalimanları zamanla tüm Avrupa’ya, ABD’ye ve Güneydoğu Asya’ya yayılacak. Böylece hava hareketliliği dünyanın birçok yerinde yaygın hale gelecek.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here