Uçan Taksi Midnight 2025’te Havalanacak

0
1021
Uçan Taksi Midnight 2025'te Havalanacak

Uçan taksi Midnight 2025’te havalanacak. Bu aracı California merkezli  bir girişim olan Archer Aviation hayata geçiriyor. Dört yolcu kapasiteli olması beklenen araç yakında semalarda olacak. Üstelik bu yeni nesil mobilite aracının birçok farklı özelliği mevcut. Hem elektrikli dikey kalkış hem de iniş yapma kapasitesine sahip. Ayrıca tam 12 motoru ile güçlü bir performans vaat ediyor. Ön tarafta yer alanlar hareketleri olacak. Ancak arkadakiler sabit olacaklar. Ek olarak fütürüstik yapısı ile sessiz bir yolculuğun da anahtarı olacak. Böylece gürültü yaşamadan helikoptere binmek mümkün olacak desek yeri.

Uçan Taksi Midnight Saatte 240 Km/s Hızla Uçacak

Uçan Taksi Midnight 2025'te Havalanacak

Bu yeni aracı  uçuşlar arası 10 dakika şarj olması gerekecek. Ayrıca saatte 240 km/s hızla yaklaşık 32 km arka arkaya kısa mesafeli yolculuklar yapacak. Üstelik tüm bunları bir helikopterden tam 1000 kat sessiz olarak gerçekleştirecek. Uçuş yüksekliği olarak da 2.000 fitte uçma kapasitesinde.

İlk Rota Belli Oldu

Uçan Taksi Midnight 2025'te Havalanacak

Archer ve United Airlines ilk rotayı da duyurdu. İlk uçuş için uçan taksi Midnight New Jersey’deki Newark Liberty Uluslararası Havaalanından yola çıkacak. İniş durağı ise Downtown Manhattan Heliport olacak. Üstelik bu mesafeyi yalnızca 10 dakikada kat edecek. New York Belediye Başkanı Eric Adams konu hakkında konuştu. Adams, “Archer ve United Airlines’ın ilk rotalarını burada, New York City’de başlatmayı seçmeleri bizi çok heyecanlandırdı. New York’un cesur bir yenilik ve alışılmışın dışında bir düşünce yeri olmasını istiyoruz ve diğer şirketleri de onların liderliğini takip etmeye teşvik ediyoruz.” dedi. 

Ancak ticari uçuşların önünde bir engel var. Uçan taksi Midnight için önce bazı izinler gerekiyor. Eğer Federal Havacılık İdaresi onay verirse semalara yükselecek. Ayrıca Archer Aviation, Georgia’da bir üretim fabrikası da kuracak. Böylece ilk etapta yılda 650 adet uçan taksi üretecek.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here