2022 Model Toyota Supra Hakkında Bilmemiz Gerekenler

0
6141

2022 Model Toyota Supra Hakkında Bilmemiz Gerekenler… Öncelikle Toyota Supra, herkesin hayali olan bir spor otomobildir. Başarılı yapısı, sahip olduğu teknoloji ile kullanıcıya keyif vermektedir. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın 2022 model Supra modeli de neredeyse bütün hazırlıklarını bitirmektedir. Ayrıca yeni modelle Toyota, Supra’yı önümüzdeki yıllar için taze tutmak için birkaç ince ayar ve tasarım güncellemesi yaptı. Fakat temelde Supra geçmişteki modellere büyük ölçüde benzemektedir. Bunun sebebi; Toyota’nın hayranların favorisini önceki modele daha yakın tutmaya karar vermesinden kaynaklanmaktadır. Fakat yeni güncellemeler ve yeni özel sürüm modeliyle 2022 Supra her zamankinden daha iyi olmaktadır.

Toyota Supra’nın Dış Tasarımı2022 Model Toyota Supra

Toyota Supra’nın dış tasarımı, araç hakkında birçok bilgiyi sunabilmektedir. Supra’nın dış tasarımı her zamanki gibi mükemmel ve özel durmaktadır. Görünüşe göre Toyota, Supra’yı çok fazla elden geçirmek istememiştir. Önceki sürümlerin denenmiş ve test edilmiş görünümüne bağlı kalmaktadır. Fakat bunun kötü bir şey olmadığını söylemeliyim. Supra modası geçmiş olmaktan çok uzak ve yine de harika görünmeye devam etmektedir.  Kısacası Toyota Supra, zarif çizgiler ve küçük süslemelerle oldukça şık ve sportif görünmektedir. Basık tasarımı, geniş tampon bölgeleri, LED farları ve sinyaller ile birbirini tamamlamaktadır.

Aktarma ve Şanzıman

Yeni Supra’nın performansını biraz daha derinlemesine incelemek için aktarma organlarına ve şanzımana göz atmalıyız. Standart olarak her Supra modeli, sekiz ileri otomatik şanzıman ve arkadan çekiş ile gelmektedir. Bununla birlikte potansiyel alıcılar, yeni Supra’nın mevcut bir manuel şanzıman seçeneğine sahip olmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğrayabilir. Fakat şu anda olmamasına rağmen gelecekte de eklenmeyeceği anlamına gelmediğini hatırlatmak isterim. Kullanım konusunda ise klasik bir Toyota olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Toyota’nın spor arabalarında tipik olan yüksek hızlarda ve agresif kullanımlarda bile kolayca ve güvenilir bir direksiyon hissiyatı var.

Ayrıca bildiğimiz üzere spor otomobiller genellikle çok iyi derecede hızlı ve dinamik şanzımanlara sahip olmaktadırlar. Toyota Supra’da bu şanzımanlardan birine sahiptir. Fakat Toyota Supra’nın en büyük avantajı kolay kolay bozulmaması olmaktadır. Bunun sebebi birçok spor arabanın şanzımanı çok iyi çalışsa da kırılgan olmaktadır. Uzun kilometrelerde veya zorlamalara dayanmayan şanzımanlar, kullanıcılara büyük dertler açabilmektedir. Fakat Japon üretici, Supra’ya efsanevi bir şanzıman sistemi eklemiştir. Neredeyse kusursuz ve sorunsuz olan Supra’nın şanzımanı, gönülleri çelmektedir.

Bilgi-eğlence ve Teknoloji2022 Model Toyota Supra

Gerçek Japon tarzındaki Toyota, yeni Supra’ya çok fazla teknoloji dahil etmektedir. İlk olarak karşımıza dahil edilmiş bir 8,8 inç dokunmatik ekran çıkmaktadır. Ayrıca Apple CarPlay özelliği ile birlikte standart navigasyon da dahildir olmaktadır. Fakat ilginç olan nokta Android Auto sisteminin olmamasıdır. Bunun sebebini anlayamamış olsak da ileri zamanlarda bu hatanın düzeltileceğini umuyorum. Ayrıca 2022 Supra’da ısıtmalı koltuklar da standart olarak sunuluyor.

Genel olarak Toyota Supra hakkında söyleyebileceğim tek konu standart olarak birçok farklı özelliğe sahip olmasıdır. Bu özellikler, rakip markaların modellerine göre Supra’ya büyük avantajlar sunmaktadır. Fakat her otomobil modelinde olduğu gibi Toyota Supra’nın da sonradan eklenebilen donanımları mevcut olmaktadır. İsteğe bağlı bazı özellikler arasında 12 hoparlörlü JBL ses sistemi ve akıllı telefonunuz için mevcut bir kablosuz şarj sistemi bulunmaktadır. JBL sistemini istemediğiniz takdirde sahip olacağınız standart 10 hoparlörlü bir ses sistemi olur. İç mekan konusunda sadelikten yana olan Toyota, kablosuz şarj sistemini standart olarak sunsaydı, rakiplerine göre çok daha büyük avantajlar elde edebilirdi.

Motor

“2022 Model Toyota Supra Hakkında Bilmemiz Gerekenler” adlı içeriğimizin sonuncu konusu Motor kısmı olmaktadır. Şimdi en heyecan verici noktaya gelmiş bulunmaktayız. 2022 Supra’nın motoru ve mevcut seçenekleri, bizleri şaşırtmaya devam etmektedir. Turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor seçeneği, 255 beygirlik güç üretmektedir. Diğer motor seçeneği de 3.0 litrelik silindirli motorudur. Bu motor seçeneği de 382 beygir güç üretmektedir. Bu motor seçeneği, aracın 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmasını mümkün olduğunca en aza indirmektedir. Ayrıca 0’dan 100 kilometre hıza sadece 4 saniyede ulaşmaktadır. Bu zamanlamalar spor arabayı, BMW M2 ve Porsche Cayman GTS için açık bir rakip haline getiriyor. Ayrıca 3.0 litrelik Supra modelinde kırmızı koltuklar mevcuttur. Deri ve Alcantara vurguları ile iki farklı motor seçeneğindeki aracında iç mekanı oldukça havalı ve sportif durmaktadır. Bununla birlikte en yeni model Supra’nın iç mekanında büyük bir güncelleme olmadığı belirtilmeliyim. Fakat her şey kaliteli malzemelerle iyi bir şekilde inşa edilmiştir.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here