TOGG ve Shell Elektrikli Araç Şarj Cihazı Kurulumu için İşbirliği Yapıyor

0
1193
TOGG ve Shell Elektrikli Araç Şarj Cihazı Kurulumu İçin İşbirliği Yapıyor

TOGG ve Shell elektrikli araç şarj cihazı kurulumu için işbirliği yapıyor. Yerli otomobil üreticisi TruGo markasıyla Türkiye’nin her yerinde şarj altyapısı sunmayı hedefliyor. Uçtan uca kesintisiz ve yüksek performanslı şarj ağı için uğraşan TOGG şimdi ise yeni enerji hamleleri yapan Shell ile işbirliği yaptı.

İlk elektrikli modeli 2023’ün ilk aylarında piyasaya çıkacak. Yerli otomobil üreticisi eş zamanlı olarak şarj altyapısını da güçlendirmeye çalışıyor. Bu nedenle şarj kurulumu çalışmaları kapsamında Shell ile de stratejik bir ortaklığa imza attı. Bilişim Vadisi’ndeki imza töreniyle duyurulan anlaşma ile Trugo ve Shell & Turcas birlikte çalışacak. Böylece 81 ilde 180 kW üzeri şarj cihazları hizmet verecek.

TOGG ve Shell Ortaklığı İlk Etapta 400 İstasyonda

TOGG ve Shell Elektrikli Araç Şarj Cihazı Kurulumu İçin İşbirliği Yapıyor

Trugo Türkiye genelinde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı için 400 Shell istasyonu öncelikli olarak belli oldu. Bunların 320’sinde TruGo, 80’inde Shell & Turcas cihazların kurulumunu yapacak. Cihazlar trafik yoğunluğu olan yerlerde 25, az olduğu yerlerde 50 kilometrede bir yer alacak. Bu cihazlar ile bataryalar ortalama 25 dakika içinde yüzde 20’den yüzde 80’e kadar dolacak. Ayrıca bu cihazlar yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı olacak. Böylece Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahipleri için yüksek performanslı şarj ağı hayata geçecek.

Menzil Korkusu Olmadan Kesintisiz Deneyim

TOGG ve Shell Elektrikli Araç Şarj Cihazı Kurulumu İçin İşbirliği Yapıyor

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, şarj altyapısı için Shell & Turcas ortaklığı ile ilgili şunları söyledi: “Bilindiği gibi 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj (DC) cihazının kurulumunu yapacağımızı daha önce açıklamıştık. TruGo markamızla başlattığımız bu girişimimizi Türkiye çapında yaygın istasyon ağı bulunan Shell & Turcas iş birliğiyle güçlendiriyoruz. Kurulumlarla ilgili analiz çalışmalarını tamamladık, şebeke ve altyapı çalışmalarımız devam ediyor.

İlk akıllı cihazımız C-SUV’un pazara çıkma tarihi olan 2023 yılının ilk çeyreğinden önce kurulumları tamamlayacağız. Tüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Shell & Turcas iş birliğiyle oluşturacağımız 400 lokasyonun yanı sıra dinlenme tesisleri başta olmak üzere belirlediğimiz diğer 200’ü aşkın lokasyon için de çalışmalarımız sürüyor. Bu lokasyonlarda da farklı iş birlikleri yapmayı planlıyoruz.”

Trugo Tarafından TOGG için Özel Olarak Ürettiği İlk Şarj Cihazları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here