Fiat Sıfır Araç Girişinin Yasak Olduğu Cezayir’de Üretime Başlayacak

0
1022
Fiat Sıfır Araç Girişinin Yasak Olduğu Cezayir'de Üretime Başlayacak

Fiat sıfır araç girişinin yasak olduğu Cezayir’de üretime başlayacak. Cezayir’de 5 yılı aşkın bir süredir ithal araçlar ile ilgili bir kriz mevcut. 2017’den bu yana sıfır araç girişi olmayan ülkede ikinci el araçlar için de durum farksız değil. 2005’ten beri ülkede ikinci el araç girişi yasak. Bu durumu değiştirmeye ise İtalyan otomobil üreticisi Fiat cesaret ediyor. Konu hakkında görüşmelerini tamamlayan Fiat olumlu bir geri dönüş almayı başardı. Cezayir Sanayi Bakanlığı konu hakkında bir açıklama yaptı. Buna göre İtalyan üretici Cezayir’de otomobil fabrikası kuracak.

Fiat Sıfır Araç Üretimi İçin Büyük Bir Adım Attı

Fiat Sıfır Araç Girişinin Yasak Olduğu Cezayir'de Üretime Başlayacak

Cezayir hükümeti konu hakkında yazılı bir açıklama ile detayları paylaştı. Buna göre İtalya’nın Cezayir Büyükelçisi Giovanni Pugliese de toplantıya katılım sağladı. Böylece Bakanlık ile Fiat arasında bir imza töreni gerçekleşti. Ülke için oldukça önemli bir karar olan bu adım ile Cezayir-İtalya ekonomik işbirliğinin artması da temel hedefler arasında. Bu anlaşma doğrultusunda 2023’te Cezayir’de yıllar sonra ilk kez dışarıdan sıfır araçlar piyasaya çıkacak.

Cezayir’de 2017’den Beri Yeni Araç Girişi Yasak

Fiat Sıfır Araç Girişinin Yasak Olduğu Cezayir'de Üretime Başlayacak

Cezayir’de 5 yıldır ithal krizi mevcut. Bu nedenle 2017’den bu yana sıfır araçlar ülkeye giriş yapamıyordu. Bu nedenle de ülkede ciddi bir otomobil kıtlığı söz konusu. Son olarak Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, 2023 genel bütçe kanunu kapsamında, 2005 yılından bu yana ilk kez, 3 yıldan eski olmayan ikinci el ile sıfır otomobil ithali önündeki yasağın kaldırılması için talimat verdi. Şimdi ise Fiat sıfır araç üretimi için ilk anlaşmayı yaptı.

Sıfır KM Fiat Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here