Renault, Nissan’daki Hisselerini Düşürmek İstiyor

0
942
Renault, Nissan'daki Hisselerini Düşürmek İstiyor

Renault Nissan hisselerini düşürmek istiyor. Fransız otomotiv devi Nissan’da bulunan mevcut hisseleri için bir açıklama yaptı. Bu açıklamada hisselerin düşürüleceğini duyurdu. Bunun temel sebebini ise yeni operasyon kararları olarak gösterdi. Çünkü Renault otomotiv dünyasındaki elektrikli araç yarışında yerini sağlam kılmak istiyor. Bunun için de rekabet gücünü artırmanın yollarını arıyor. Elektrikli araçların bu kadar ilgi gördüğü bu dönemde marka doğal olarak ürün gamını buraya yönlendirmek istiyor. Hal böyle olunca elektrikli araç geliştirme ve üretim sürecini diğer içten yanmalı motorlu araçlardan ayırmak temel hedefi. Bunu sağlamak için de Nissan’daki hisseleri üzerine müzakereler başlamış durumda. Tabi Nissan’ın onayı da bu işlem için oldukça gerekli.

Renault Nissan Hisselerinde Azaltmaya Gidiyor

Renault, Nissan'daki Hisselerini Düşürmek İstiyor

Fransız üretici Renault, Fransız otomobil üreticisi Nissan’da yüzde 43’lük bir hisseye sahip. Japon üretici de Renault’da yüzde 15’lik hisseye sahip. Şimdi Renault’nun bu hisseleri yüzde 15’e düşürmek istemesi tüm operasyon süreçlerini etkileme potansiyeline sahip. Ancak bu konuya Japon üretici o kadar da sıcak bakmıyor. Çünkü hisse oranları şu an için eşit değil ve burada detayların netleşmesi gerekiyor.

Şirketler Elektrikli Araçlar İçin Hisse Düzenlemesine Gidiyor

Renault, Nissan'daki Hisselerini Düşürmek İstiyor

Renault Nissan için yeni planlara sahip. Elektrikli araçların bu kadar arttığı dönemde yenilikler de peş peşe geliyor. Renault da bu nedenle yeni bir elektrikli araç şirketi kurmayı hedefliyor. Burada Nissan’a yer vermeyi düşünen marka öbür taraftaki hisseleri düşürmeye de bu şekilde ikna etmeyi düşünüyor.

Sıfır KM Renault Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here