Audi’den Yeni Hamle: Araçlar Etrafındaki Kirli Havayı Temizleyecek

0
732
Audi Twitter Reklamlarını Durduran Şirketler Arasına Katıldı

Audi‘den yeni hamle geldi. Artık Audi marka araçlar etrafındaki kirli havayı temizleyecekler. Alman otomobil devi karbon sıfır hedefleri doğrultusunda yeni bir adım daha attı. Otomobillerinde test etmeye başladığı özellik sayesinde araçlar çevre kirliliğini azaltmak için uğraşacak. Bu özellikle birlikte Audi modelleri durdukları yerde etraflarındaki havayı temizleyerek hava kirliliğini azaltacaklar.

Audi’den Yeni Hamle Çevreyi Korumak İçin Geldi

Audi'den Yeni Hamle: Araçlar Etrafındaki Kirli Havayı Temizleyecek

Audi bu yeni özelliği özellikle büyük şehirlerde çevre kirliliğine bir alternatif çözüm olması için üretti. Bunun için yeni bir ızgara geliştiren marka hava filtresi gibi çalışacak. Böylece etrafındaki havayı temizleyecek ve her an gezegen için bir şeyler yapmış olacak. Bunu sağlayacak olan filtrelerin de belli bir standart mevcut. Bu nedenle Mann Hummel işbirliği ile en üst düzey teknoloji ile çalışmayı hedefliyor. Ön ızgarada yer alan filtrelerden ilki araç çalışırken çalışıyor. buna göre araç ilerledikçe ızgaradan geçen havalar süzülüyor. Diğer filtre ise araç şarj halindeyken bir fan ile hava süzülerek filtreden geçiyor.

Test Sonuçları Temiz Bir Geleceğin Habercisi

Audi'den Yeni Hamle: Araçlar Etrafındaki Kirli Havayı Temizleyecek

Alman otomobil devinin aksesuar sistem geliştirme departmanından Fabian Groh, projenin test sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. Test sonuçlarının olumlu olduğunu ifade eden Groh gelecekte bu sistemlerin yaygınlaşacağını da söyledi. Öyle ki belli bölgelerde bu özelliğin zorunluluk haline gelmesini bile olası olduğunu belirtti. Audi’den yeni hamle ile diğer firmalar da yakın zamanda bunun için çalışmalara başlayacak gibi görünüyor.

Sıfır KM Audi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here