Renault 3 tekerli elektrikli aracı olacak konsept modelini tanıttı. Renault’un alt firması Mobilize bu araca Solo ismini uygun buldu.

Renault 3 Tekerli Elektrikli Mobilize Solo Boyutları ve Diğer Detayları

Mobilize firması, aracı %50 geri dönüştürdüğü malzemeden yapmış. Araç son haline ulaştığında bu rakam %95’e kadar çıkacak.

Aracın boyutlarına baktığımızda ise ne kadar küçük ve adı gibi mobil bir platform olduğunu anlıyoruz. Araç 1.75 metre yüksekliğinde, 1.37 metre uzunluğunda ve 90 santimetre genişliğinde.

Sürücünün araca sol taraftan binebilmesi tasarlanmış. Bunun yanı sıra bu küçük elektrikli Solo, asimetrik bir gövde yapısına sahip. İsminden belli olduğu üzere araçta üç tekerlek yer alıyor.

Aracın ön tarafında iki adet tahrikli ön tekerlek, arkasında ise tek bir tekerlek bulunmakta.

Solo’nun Bataryası

Solo’nun tam dolu bir batarya ile kaç km menzil vaat edeceği henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak maksimum 25 km/s hıza ulaşacağı sektör kaynakları tarafından ifade edilmekte.

Bunun yanı sıra Solo’nun bataryasını doldurmak kablolu veya kablosuz bağlantı üzerinden yapmak mümkün olacak. İsteğe bağlı olarak Solo’nun batarya paketi farklı bir batarya ile değiştirilebilecek.

İç Kısım

Aracın iç kısmına baktığımızda herhangi bir direksiyon simidi ya da ekran göstergeleri yer almıyor. Bunun yerine aracı iç kısımda yer alan bir joystick aracılığıyla sürmeniz mümkün. Araçta ayrıca emniyet kemeri de yer almıyor.

Ancak Solo her ne kadar emniyet kemerine sahip olmasa da güvenliği elden bırakmıyor. Araçta ayakla çalışan bir acil durum düğmesi yer alıyor. Bu acil durum butonuna basıldığında araç duruyor. Ayrıca iç kısımda kaza durumlarında sürücüyü korumak için bir adet de hava yastığı yer alıyor. Böylece Solo acil durumlarda sürücüyü ciddi yaralardan koruyabilecek.

Solo’nun tüm gövdesi ve iç kısmı yıkanabilme özelliğine sahip. Ayrıca araçta ki koltu öne doğru yatırılarak ekstra kargo alanına sahip oluyorsunuz.

Sıfır KM Renault Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here