Renault Megane R.S İncelemesi

0
15651
Renault Megane R.S İncelemesi

Renault Megane R.S motoru nasıl, boyutları nasıl ve yeni Megane R.S. bagaj hacmi ne kadar? Yeni Megane R.S. hakkında yorumlar nasıl, detaylı bir Renault Megane R.S. incelemesi…

Hatchback bir otomobil için fazlasıyla seri, hızlı, güçlü bir motor sunuyor. Arka akstan yönlendirme ile çok daha hassas ve sportif bir sürüş hissi veren Renault Megane R.S modelini sizin için inceledik. Keyifli, kompakt ve yarışçı ruhu olan Renault Megane R.S 2018 modeli hakkında detaylar şöyle…

Sıfır Renault Megane ilanları için buraya tıklayın!

2018 Model Renault Megane R.S İncelemesi

Renault Megane R.S İncelemesiMegane R.S. modelleri, yıllardır pek çok yarıştan rekorlarla ayrıldı. Özlelikle Nürburgring Nordschleife yarışları adeta Renault Megane R.S imzasını taşıyor. Megane’ın R.S.’si motor gücü ve kompakt bir otomobilin esnekliğini her ortamda kullanma şansı sunan bir formül. Peki, 2018 Megane R.S. nasıl?

Megane R.S.’nin Homurtulu Motoru! 

sarı megan0-100km hıza 5.8 saniyede ulaşan 280HP güçteki Megane R.S. motoru, gerçekten çok çekici. Aracın maksimum hızı 255km/s. Arka aksın yönlendirmeyi sağladığı muhteşem süspansiyon sistemi de çok etkileyici. Bu süspansiyon sisteminin amacıysa 280HP güçle girilen virajda kopma etkisini en aza indirmek. 

Renault Megane R.S. Trophy Geliyor!

2018 sonuna doğru Avrupa pazarına sunulacak olan yeni bir versiyon daha var. O da mevcut Renault Megane R.S. modelinin daha hızlı versiyonu. Bu yeni versiyonla Renault, Nürburgring Nordschleife yarışlarına katılacak. 

Yeni Megane R.S.’nin İçi Nasıl?

Renault Megane R.S İncelemesiYeni Megane R.S. iç mekanda konfor odaklı detaylar önemli ölçüde kullanılmış. Örneğin koltukların yan destekleri ve sportif tasarımlı direksiyon simidi önemli. Kokpitin tam ortasında konumlanmış devir sayacı da aracın dinamik ruhuna işaret ediyor. 

Yeni Megane R.S. Teknik Özellikleri

Megane R.S. Motor Özellikleri

4 silindirli turbo motor, önde ve enlemesine konumlanmış. Motor hacmi 1798cc. Motor gücü 280HP 6000 d/d. Maksimum tork gücü 390Nm 2400 d/d.

Megane R.S. Motorun Güç Aktarım Özellikleri

İç mekanAracın motor özellikleri ve bazı teknik veriler ise şöyle:

Motorun güç aktarımı, önden çekişli. 7 ileri çift debriyajlı şanzımanla kombine edilebiliyor.

Yeni Megane R.S. Boyutlar

Megane R.S.’nin bagaj hacmi 384 litre. Koltukları yatırınca da tam 1247 litrelik bir alana sahip olabiliyorsunuz. Aracın boş ağırlığı 1505kg.

Yeni Megane R.S. Hızlanma Verileri Nasıl?

0-100km/s hızlanma verisi: 5,8 sn. Maksimum hız verisi 255km/s.

Yeni Megane R.S. Yakıt Tüketimi Miktarı

100km’de 6,9 litre. CO2: 155gr/km.

Yeni Renault Megane R.S Yorumları Nasıl?

Megane R.S İncelemesiAutoshow dergisi editörü Ralf Kund, yeni Megane R.S. için şöyle diyor: En yeni R.S. versiyonuyla Megane ;  normal bir kompakt sınıf araçtan safkan bir yarış otomobiline evrilmiş. Alpine’den alınan yeni motor ;yüksek güç, yol tutuşu ve süspansiyon sistemi başarısı ile birleşmiş. Sürüş keyfi dorukta.

Megane R.S. koltuklar

Aracı, test eden pek çok test pilotunun ortak görüşü, arka akstan yönlendirmenin çok güçlü bir güven hissi verdiği yönünde. Ayrıca aracı kullanan hemen her sürücü yarışçı ruhuna rağmen çok konforlu bir otomobil olduğunun altını çizmiş. Ancak direksiyondaki vites değiştirme kollarının çok kısa olduğu ve bu nedenle kullanım kolaylığı sunamadığı da pek çok sürücünün notları arasında yer alıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here