Suv Pazarında Güçlü Bir Adım: Yeni Ford EcoSport

0
17071

SUV pazarı cazibesini koruyor. Her ne kadar ülkemizde hala sedan karoser birinci sırayı, HB karoser de ikinci sırayı bırakmıyorsa da SUV araç alım oranı da artıyor. SUV pazarında çok güçlü oyuncular var. Bunlardan biri de Ford. Sağlamlığın simgesi Ford markasının küçük sınıf SUV modeli EcoSport, şehir içi için çok ideal bir çözüm olmuş. Gelelim Ford EcoSport hakkında diğer teknik detaylara…

1Yeni Ford EcoSport İncelemesi

Yeni Ford Ecosport

Ford EcoSport modeli için SUV konforunu şehir içi küçük araçların kompaktlığı ile birleştiren bir araç, tanımlamasını yapabiliriz. Zaten Ford’un EcoSport için planı da bu. Tasarımda yerden yüksek, kaslı ama çok da iri olmayan bir etki var. Çıkık tampon yuvaları ve ön ızgara ayrıca sportif görünümü desteklemiş. Yana doğru açılan bagaj kapağı, 12 farklı renk seçeneği ve çokça kişiselleştirme detayı aracın öne çıkan yenilikleri.Özetle, 2018 model  Ford EcoSport tasarımı için yenilikçi ama Ford karakterinden uzak değil yorumu yapılabilir.

22018 Ford EcoSport İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Yeni Ford Ecosport

İç mekanda aşırı lüks beklentisi olmamalı. Ancak hem arka hem de ön koltuklarda yeterli genişlik sağlanmış. Malzeme ve işçilik kalitesi de sınıfına göre başarılı. 8 inçlik dokunmatik ekran ortaya konumlandırılmış ve etrafta gereksiz düğme kalabalığı yok. Oldukça sade bir kokpit tasarımı var. Sadeliği sevenler için gerçekten göz yormayan güzel bir iç mekan tasarımı var.

Isıtmalı direksiyon simidi kış aylarında büyük bir konfor sunuyor. İç mekandaki saklama çözümleri başarılı. Özellikle yana doğru açılan bagaj kapağı ile dikkat çeken bagajda ek bölmelerin olaması önemli.

32018 Ford EcoSport Motor Seçenekleri Neler?

Yeni Ford Ecosport

Öncelikle Ford EcoSport modelinin en önemli özelliği küçük SUV kategorisinde 4 tekerden çekiş alternatifi sunması. Bu, aslında alanında fark yaratan bir detay.

Mart ayı itibariyle bayilere gelen Ford EcoSport motor seçenekleri şöyle:

Önden çekişli 6 ileri manuel şanzımanlı 1,5 litre 125 HP güç üreten EcoBlue Dizel Motor.

4 tekerden çekişli 6 ileri manuel şanzımanlı 1,5 litre 125 HP güç üreten EcoBlue Dizel Motor

1,0 EcoBoost benzinli 140 HP Motor

1,0 EcoBoost benzinli 125 HP Motor

6 ileri manuel şanzımanlı 1,0 litrelik 100HP EcoBoost motor.

4EcoSport ST Line Versiyonu Hakkında

Daha sportif bir sürüş için Ford EcoSport ST Line modelini tercih edebilirsiniz. Siyah tavan çıtası, 18 inç genişliğinde siyah alaşım jantları, siyah far çerçeveleri, ST Line logosu ile ayrılıyor. Paslanmaz çelikten yapılmış sportif pedal tasarımı ve deri kaplama koltuklar da ST line farkı.

5Ford EcoSport Teknik Verileri

Yeni Ford Ecosport

Ülkemizde geçtiğimiz ay satışa sunulan araç, küçük SUV almayı düşünenler için her açıdan çok cazip bir seçenek. Motoru, ölçüleri ve hızlanma verileri ise şöyle:

Ford EcoSport Motor:

Sıralı, turbo, önde, enlemesine konumlanmış motorun silindir / subap sayısı 3/12. Motor silindir hacmi 999cc.

0-100km/s hızlanma verisi 11,6 sn.

Maksimum hız değeri 180km/sn.

Ford EcoSport Boyutlar:

Aracın boş ağırlığı 1275kg.

Uzunluk: 4096mm

Yükseklik: 1713mm

Genişlik: 1816mm.

Dingil mesafesi 2519mm.

Depo kapasitesi 45 litre ve Ford EcoSport bagaj hacmi 356 litre.

Ford EcoSport İlanları İçin Tıklayın!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here