Tesla Yapay Zekası At Arabasını Algılayamadı

0
559
Tesla Yapay Zekası At Arabasını Algılayamadı

Tesla yapay zekası at arabasını algılayamadı. Full Self Driving yazılımı ve beta sürümüyle çalışan bir Tesla otomobili trafikte at arabası ile karşılaştı. Ancak ne yazık ki algılamakta büyük sıkıntılar çekti. Sürüş esnasında at arabası ile karşılaşan araç, birçok farklı yanlış tahminde bulundu. Aracın dokunmatik ekranı üzerinde at arabasını tanımlama çabaları an ve an kaydedildi. Böylece at arabasını benzetmeye çalıştığı nesneler de gözler önüne serildi.

Tesla Yapay Zekası At Arabasını Tanıyamadı

@_realrusty

#Tesla vs #Pferdekutsche

♬ TeslaVSPferdekutsche – RealRusty

Sosyal medya platformu TikTok’ta ‘_realrusty’ hesabından paylaşılan görüntülerde Tesla’nın zor anları yer alıyordu. Kısa süre içerisinde video tüm dünyada popüler oldu. Böylece tüm platformlarda popüler oldu. Tesla’nın at arabasını tanımlamak için gösterdiği çaba herkesin ilgisini çekti. Tesla otonom araç, at arabasını ilk önce bir tır zannetti. Hemen ardından aynı at arabasını bir kamyonet olarak gösterdi. Sonrasında üzerinde doğru yaklaşan bir tır olarak algıladı. Son olarak ise arkasında bir insan yürüyen bir tır zannetti. Tabi Tesla yapay zekası yazılımında kayıtlı olmayan şeyleri bilemez. Bu nedenle aslında aracın at arabasını tanıyamaması ve tanıdığı diğer şeylere benzetmek istemesi oldukça normal.

Tesla Otonom Araçları İlginç Olayların Başrolü

Tesla Yapay Zekası At Arabasını Algılayamadı

Her geçen gün kendi kendine giden otonom araçlara olan ilgi artıyor. Bu araçların öncülerinde olan Tesla araçları ise zaman zaman ilginç olaylarla gündeme düşüyor. En son at arabasını algılamakta güçlük çeken Tesla yapay zekası, daha önce mezarlıktan geçerken de insan algılamıştı. Böyle yazılımda tanımlı olmayan şeyleri bilemeyen yapay zekanın beklenmedik durumlarda verdiği ilginç tepkiler ise gündeme geliyor.

Tesla Otopilot Sistemi Sınıfta Kaldı: En Çok Kazaya Karışan Şirket Oldu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here